Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Αναβαθμίζεται η καλωδιακή σύνδεση Κυλλήνης - Ζακύνθου

ΑΔΜΗΕ
Πηγή: Eurokinissi

Στην ενεργειακή θωράκιση και των Ιόνιων νησιών προχωρά ο ΑΔΜΗΕ, ο οποίος ξεκίνησε ήδη τη διαγωνιστική διαδικασία για ένα σημαντικό επενδυτικό έργο, που αφορά στην αντικατάσταση της Γραμμής Μεταφοράς Κυλλήνης-Ζακύνθου με νέα καλωδιακά συστήματα υπερσύγχρονης τεχνολογίας.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, χθες προκηρύχθηκε ο σχετικός διαγωνισμός, που περιλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων και υποβρύχιων καλωδίων εναλλασσόμενου ρεύματος τάσης 150 kV, με στόχο την πλήρη αναβάθμιση της πεπαλαιωμένης καλωδιακής σύνδεσης Κυλλήνης–Ζακύνθου, η οποία τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Το συνολικό μήκος του υποβρύχιου τμήματος της νέας διασύνδεσης ανέρχεται σε 21 χλμ. και τα υπόγεια τμήματα (σε Κυλλήνη και Ζάκυνθο)΄σε 1,65 χλμ.

Στο πλαίσιο του έργου, ο ΑΔΜΗΕ θα εγκαταστήσει τριπολικό καλώδιο, μόνωσης τύπου XLPE, με μεταφορική ικανότητα 200 MVA και ενσωμάτωση οπτικών ινών.

Το έργο αντικατάστασης της καλωδιακής σύνδεσης Κυλλήνης–Ζακύνθου:

  • Έχει προϋπολογισμό 25 εκατ. ευρώ και η διάρκεια κατασκευής του υπολογίζεται σε 10 μήνες.
  • Εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος για τον πλήρη εκσυγχρονισμό των υποδομών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά του Ιονίου, συνολικού ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ και με πενταετή ορίζοντα ολοκλήρωσης.
  • Είναι ένα από τα νέα έργα του επικαιροποιημένου ΔΠΑ 2023-2032, με τα οποία ο ΑΔΜΗΕ μεριμνά για την τεχνολογική αναβάθμιση και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του ηλεκτρικού συστήματος.
     
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ