Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Total: Αποχωρεί από τα δυο θαλάσσια οικόπεδα στην Κρήτη

Πηγή: AP Photo

Μετά την ολοκλήρωση των μελετών που διεξήχθησαν σχετικά με τις περιοχές έρευνας στην «Δυτική Κρήτη» και «Νοτιοδυτική Κρήτη», η TotalEnergies έλαβε την απόφαση να αποσυρθεί από τα δύο τεμάχια (blocks).

Οπως γνωστοποιεί η εταιρεία έχει ήδη ενημερώσει τις αρχές και τους εταίρους της για αυτή την απόφαση.

«Η TotalEnergies παραμένει προσηλωμένη στη δέσμευσή της για ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα. Η TotalEnergies συνεχίζει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της TotalEnergies Marketing Hellas», σημειώνει η εταιρεία.

Υπενθυμίζεται πως η κοινοπραξία TotalEnergies (40%) – ExxonMobil (40%) – ΕΛΠΕ (20%) έχει λάβει άδεια για την έρευνα και την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στις δύο θαλάσσιες παραχωρήσεις της Κρήτης.

Η ΕΔΕΥ είχε αποστείλει επιστολή τόσο την Total όσο και στην ExxonMobil, και τους ενημέρωνε για την αλλαγή της στρατηγικής της ελληνικής κυβέρνησης γύρω από το θέμα των υδρογονανθράκων, με στόχο την επίσπευση των ερευνών.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ