Νέα
  • ΓΔ: 899.16 +0.17%
  • Τζίρος: 82,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

H Gazprom θα αυξήσει την παροχή φυσικού αερίου προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ

Gazprom
Gazprom / Πηγή: AP Images

Θα αυξήσει την παροχή φυσικού αερίου η κρατική ρωσική εταιρία φυσικού αερίου Gazprom προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, όπως δήλωσε ο περιφερειακός διοικητής Αντόν Αλιχάνοφ, μετά την κλιμάκωση της έντασης με τη γειτονική Λιθουανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε το Μάιο ότι η Gazprom θα έπρεπε να εξετάσει την ενίσχυση της ροής των ποσοτήτων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) προς το Καλίνινγκραντ, μία περιοχή που βρίσκεται μεταξύ της Λιθουανίας και της Πολωνίας, δύο χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Ο Αλιχάνοφ δήλωσε ότι η απόφαση για την αύξηση της παροχής φυσικού αερίου ελήφθη σε μία συνάντηση με τον Ρώσο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ. Η κυβέρνηση ανέφερε στην ηλεκτρονική σελίδα της, ότι οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην αναφερόμενη περιοχή.

Οι αρχές της Λιθουανίας επέβαλαν αυτό το μήνα περιορισμό στη μεταφορά αγαθών μέσω περιοχών τους προς το Καλίνινγκραντ, υπό την εφαρμογή ευρωπαϊκών κυρώσεων.

Στο Καλίνινγκραντ βρίσκεται η βάση του ρωσικού ναυτικού στόλου της Βαλτικής, ενώ στην ίδια περιοχή έχουν αναπτυχθεί ρωσικοί πύραυλοι Ίσκαντερ, που έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ