Νέα
  • ΓΔ: 792.73 -0.68%
  • Τζίρος: 51,64 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πτώση 5% στις διεθνείς τιμές πετρελαίου - Στα 2 ευρώ η μέση τιμή της αμόλυβδης

Πτώση μεγαλύτερη του 5% καταγράφει η τιμή του πετρελαίου μπρεντ, υποχωρώντας κάτω από τα 93 δολάρια, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τις αντοχές της Δύσης στις αυξήσεις επιτοκίων.

Στα 87,5 δολάρια το βαρέλι διαμορφώνεται την ίδια ώρα η τιμή του αμερικανικού αργού, επιστρέφοντας σε επίπεδα προ ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. 

Η εξέλιξη έρχεται στον απόηχο των στοιχείων για απότομη επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας που ανάγκασαν την κεντρική τράπεζα της χώρας να μειώσει αιφνιδιαστικά τα επιτόκια.

Την πίεση στις τιμές εντείνει η προοπτική αύξησης της προσφοράς από τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν.  

Το ράλι διαρκείας του δολαρίου είναι ακόμη ένας παράγοντας που οδηγεί πτωτικά τις τιμές. Τα εμπορεύματα τείνουν να κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση με το αμερικανικό νόμισμα, αφού αποτιμώνται σε αυτό στη διεθνή αγορά. 

Στα 2,051 ευρώ η αμόλυβδη

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση πανελλαδική τιμή της απλής αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 2,051 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης στα 1,815 ευρώ το λίτρο.

Πάντως, ο επικεφαλής της Έρευνας Ενέργειας της Goldman Sach, Damien Courvalin μιλώντας στο Bloomberg εκτίμησε ότι το Brent θα μπορούσε να σκαρφαλώνει στα 130 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους. Το Brent πηγαίνει στα 130 δολάρια το βαρέλι στο τέλος του τρέχοντος έτους. Βρισκόμαστε ακόμη σε έλλειμμα. Παρά την επιβράδυνση της ανάπτυξης, οι τιμές έχουν ακόμα δρόμο να διανύσουν και αυτό σημαίνει ότι θα κινηθούν υψηλότερα από εδώ και πέρα, σημείωσε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ