Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο θέρμανσης: Κληρώνει σήμερα για τη νέα έκπτωση - Τι αλλάζει από αύριο στις τιμές

επιδομα θέρμανσης
Πηγή: Eurokinissi

Προς το απόγευμα αναμένονται ανακοινώσεις από την HELLENiQ ENERGY αναφορικά με το τι θα γίνει με την έκπτωση στο πετρέλαιο θέρμανσης, η προθεσμία για την οποία λήγει σήμερα, 30 Νοεμβρίου. 

Η HELLENiQ ENERGY από την πρώτη ημέρα διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης έως σήμερα 30 Νοεμβρίου 2022 έδινε έκπτωση 60 ευρώ ανά κυβικό (ή ανά λίτρο, 6 λεπτά προ ΦΠΑ και 7,5 λεπτά με ΦΠΑ) στις εταιρίες εμπορίας που προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ.

Το επικρατέστερο σενάριο

Σήμερα λήγει η νέα παράταση που είχε ανακοινώσει η εταιρεία και σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει παράταση της έκπτωσης και τον Δεκέμβριο αλλά πιθανότατα με μικρότερο ποσό, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν αποκλιμακωθεί.

Εφόσον η νέα έκπτωση είναι τελικά μικρότερη από την έκπτωση που ισχύει σήμερα κι εφόσον δεν αποκλιμακωθούν έτι περαιτέρω οι διεθνείς τιμές, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να προκύψει μικρή αναπροσαρμογή προς τα πάνω της τελικής λιανικής τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης εντός Δεκεμβρίου. 

Ωστόσο δεν αποκλείεται τη μείωση της έκπτωσης να την απορροφήσει σταδιακά η πορεία της τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.    

Υπενθυμίζεται ότι στην παράταση της έκπτωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης είχε προχωρήσει και η Motor Oil,  μέσω των εμπορικών εταιριών του ομίλου (AVIN, Shell, Cyclon), οι οποίες είχαν διατηρήσει την ανταγωνιστική τιμολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης όπως ίσχυε από την έναρξη της διάθεσης του προϊόντος στην αγορά.

Χθες Τρίτη, η μέση πανελλαδική τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ήταν στα 1,183 ευρώ /λίτρο, σημαντικά αποκλιμακωμένη από την έναρξη της διάθεσής του στις 15 Οκτωβρίου. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ