Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Landis+Gyr: Γιατί επενδύει στην Ελλάδα - Νέα μονάδα για φορτιστές αυτοκινήτων

Werner Lieberherr, CEO του ομίλου Landis+Gyr

Η Landis+Gyr η μοναδική εταιρεία που παράγει ψηφιακούς μετρητές στην Ελλάδα, στην παραγωγική μονάδα που διαθέτει στην Κόρινθο από το 1972, συνεχίζει σταθερά τις επενδύσεις της στην Ελλάδα επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της.

Ο ελβετικός πολυεθνικός όμιλος παραγωγής και εμπορίας ηλεκτροτεχνικών και ηλεκτρονικών μηχανημάτων και συστημάτων διαχείρισης ενέργειας επιβεβαιώνει με συνεχείς επενδύσεις την ψήφο εμπιστοσύνης του στην Ελλάδα, τη διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής και το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας που κάνουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό το εργοστάσιο της εταιρείας στην Κόρινθο.

Ο όμιλος, που διαθέτει 45 θυγατρικές εταιρείες σε περισσότερες από 30 χώρες και 18 εργοστάσια, πρόσθεσε πρόσφατα μονάδα παραγωγής ψηφιακών μετρητών φυσικού αερίου ενώ το ελληνικό εργοστάσιο είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και το δεύτερο στον κόσμο.

Η αυξανόμενη ζήτηση και η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της Landis+Gyr αυξάνον συνεχώς τις παραγγελίες της εταιρείας και το 2022 στην ελληνική μονάδα η παραγωγή μετρητών αυξήθηκε κατά 40% και ως το τέλος του έτους θα φτάσει τους 7,5 εκατ. μετρητές από 4,8 εκ. μετρητές το 2021.

Στόχος της εταιρείας είναι να αναπτύξει και το μερίδιό της στην ελληνική αγορά, καθώς σήμερα το 95% των πωλήσεών της προέρχεται από το εξωτερικό.

Διεκδικεί το διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ

Η Landis+Gyr διεκδικεί το διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ για τους ψηφιακούς μετρητές, ο οποίος βρίσκεται σε αρχική φάση αξιολόγησης. Ο διαγωνισμός αφορά την τοποθέτηση 7,5 εκατομμυρίων «έξυπνων μετρητών» εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ, ενώ τονίζεται ότι η Landis+Gyr είναι η μοναδική εταιρεία που παράγει ψηφιακούς μετρητές στην Ελλάδα.

Η διοίκηση της Landis+Gyr, ο Werner Lieberherr CEO του ομίλου Landis+Gyr και ο Αριστείδης Παππάς Γενικός Διευθυντής της ελληνικής θυγατρικής παρουσίασαν χθες σε δημοσιογράφους τη νέα μονάδα που ολοκλήρωσε η εταιρεία για την παραγωγή μετρητών φυσικού αερίου που στο σύνολό τους εξάγονται στην Βρετανία.

Όπως ανέφερε χθες ο Werner Lieberherr, ο όμιλος σχεδιάζει μέσα στο 2023 να δημιουργήσει στην Κόρινθο ακόμη μια μονάδα παραγωγής φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη και δεν αρκεί η μονάδα που διαθέτει η εταιρεία στη Σλοβενία.

«Ό,τι έχουμε οικοδομήσει εδώ, στηρίζεται σε τρία βασικά συστατικά που χαρακτηρίζουν τη σχέση εμπιστοσύνης με τη μητρική εταιρεία: συνέπεια, διαφάνεια και εμπιστοσύνη» σημείωσε ο κ. Αριστείδης Παππάς Γενικός Διευθυντής της ελληνικής θυγατρικής.

Μεγάλες επενδύσεις

Οι επενδύσεις της εταιρείας έχουν περάσει τα 37 εκατ. ευρώ τα τελευταία 7 χρόνια, ενώ όπως τόνισε ο κ. Παππάς, σε αυτές αν συμπεριληφθούν και ο εξοπλισμός που μεταφέρθηκε από άλλα εργοστάσια στην Ελλάδα, φτάνουν τα 50 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος το 2016 μετέφερε από το Ζουγκ της Ελβετίας τις γραμμές παραγωγής των βιομηχανικών μετρητών, την επόμενη χρονιά μετέφερε τους οικιακούς μετρητές από τη Βρετανία και φέτος ξεκίνησε τη νέα μονάδα των μετρητών φυσικού αερίου από την οποία εξάγει φορτιστές στη Βρετανία.

Συνολικά η Landis +Gyr απασχολεί 747 εργαζόμενους σήμερα, ενώ συνεχώς κάνει νέες προσλήψεις για να υποστηρίξει τη συνεχή αύξηση της παραγωγής της. Είναι χαρακτηριστικό, ότι έχει προσθέσει 80 νέους εργαζόμενους σε ένα μήνα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ