Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ρεύμα: Νέο άλμα στις τιμές λιανικής τον Ιανουάριο πάνω από 0,45€/ΚWh - «Φουσκώνουν» και οι επιδοτήσεις

Σημαντική αύξηση συγκριτικά με τον Δεκέμβριο της τάξης του 28,5% φέρνουν στις αρχικές τιμές λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Ιανουάριο του 2023 τα νέα τιμολόγια που ανακοινώνουν οι εταιρείες ενέργειας. Οι τιμές που ανακοινώνουν οι εταιρείες ρεύματος κινούνται πάνω από τα 0,45 ευρώ η κιλοβατώρα (0,489 ευρώ η κιλοβατώρα η ΔΕΗ), όταν τον Δεκέμβριο ήταν κάτω από 0,40 ευρώ η κιλοβατώρα. 

Η τελική τιμή που θα καταβάλουν οι καταναλωτές θα γίνει γνωστή μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για το ύψος των επιδοτήσεων του επόμενου μήνα, που αναμένεται να γίνει από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έως την Παρασκευή.

Οι αυξημένες λιανικές τιμές για τον Ιανουάριο οφείλονται στο ράλι που έχουν καταγράψει οι τιμές χονδρικής τον Δεκέμβριο, σε αντίθεση με τις προβλέψεις των εταιρειών, που είχαν δώσει τιμές λιανικής για τον Δεκέμβριο κάτω από 0,40 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η χονδρική του ρεύματος διαμορφώνεται μέχρι σήμερα κοντά στα 300 ευρώ ανά μεγαβατώρα (296,3 ευρώ / μεγαβατώρα) από 233 ευρώ η μεγαβατώρα τον Νοέμβριο. 

Συγκεκριμένα οι χρεώσεις είναι:

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε για τον Ιανουάριο αρχική τιμή 0,489 ευρώ ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα από 0,380 ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Δεκέμβριο και 0,397 ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Νοέμβριο.

Η αύξηση της τιμής συγκριτικά με τον Δεκέμβριο είναι της τάξης του 28,6%. 

Από 500 κιλοβατώρες και πάνω, η αρχική τιμή Δεκεμβρίου διαμορφώνεται στα 0,501 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,392 ευρώ τον Δεκέμβριο και 0,409 τον Νοέμβριο. 

Δείτε ΕΔΩ τις τιμές της ΔΕΗ

Elpedison

Η Elpedison ανακοίνωσε αρχική τιμή χρέωσης προμήθειας στα 0,45 ευρώ ανά κιλοβατώρα για το πρόγραμμα electricity home day 

 Δείτε ΕΔΩ τις τιμές της ELPEDISON

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ