Νέα
  • ΓΔ: 1480.8 -0.11%
  • Τζίρος: 33,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ρεύμα: Βουτιά στις τιμές λιανικής Φεβρουαρίου - Κοντά στα 0,20 €/ KWh το νέο τιμολόγιο

Πηγή: Eurokinissi

Πολύ μεγάλη μείωση, που φτάνει στο 57%-65% σε σχέση με τον Ιανουάριο φέρνουν στις αρχικές τιμές λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Φεβρουάριο 2023 τα νέα τιμολόγια που ανακοινώνουν οι εταιρείες ενέργειαςΟι τιμές που ανακοινώνουν κινούνται κάτω από τα 0,20 ευρώ η κιλοβατώρα (0,199 ευρώ η κιλοβατώρα η ΔΕΗ για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες), όταν τον Ιανουάριο ήταν 0,489 ευρώ η κιλοβατώρα. 

Η τελική τιμή, ωστόσο, που θα πληρώσουν οι καταναλωτές θα οριστικοποιηθεί μετά τις επόμενες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το ύψος των επιδοτήσεων του Φεβρουαρίου, που αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνουν πιθανότατα την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ό,τι αφορά τις επιδοτήσεις, θα είναι μεν χαμηλότερες, ωστόσο, δεν αναμένονται αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα. Δηλαδή, οι επιδοτήσεις θα διαμορφωθούν έτσι ώστε η τελική λιανική τιμή για τον καταναλωτή να είναι κοντά στα 15 έως 18 ευρώ λεπτά του ευρώ η κιλοβατώρα.

Η σημαντική πτώση των τιμών για το Φεβρουάριο οφείλεται στην μείωση που έχουν καταγράψει οι τιμές χονδρικής τον Ιανουάριο.

Οι χρεώσεις Φεβρουαρίου έχουν ως εξης:

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε για το Φεβρουάριο αρχική τιμή 0,199 ευρώ ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα από 0,489 ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Ιανουάριο και 0,380 ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Δεκέμβριο.

Αυτό σημαίνει ότι η μείωση της τιμής συγκριτικά με τον Ιανουάριο είναι της τάξης του 59,3%. 

Από 500 κιλοβατώρες και πάνω, η αρχική τιμή του Φεβρουαρίου διαμορφώνεται στα 0,211 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,501 ευρώ τον Ιανουάριο και 0,392 τον Δεκέμβριο. 

Δείτε ΕΔΩ τις τιμές της ΔΕΗ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ