Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

«Εξοικονομώ-Ανακαινίζω» για νέους: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Ερχεται και το «Produce e-green»

Ετοιμο είναι το ΦΕΚ για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω» για 20.000 νέους 18-39 ετών. Η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων ανοίγει στις 18 Μαΐου, ενώ το πρόγραμμα εντάσσεται στο φιλόδοξο σχέδιο «Σπίτι μου» είτε για να φτιάξουν το σπίτι στο οποίο διαμένουν «καινούργιο» είτε για να φτιάξουν ένα κενό σπίτι που στη συνέχεια θα το νοικιάσουν σε άλλους. 

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 200 αφορούν το Εξοικονομώ και 100 εκατ. το Ανακαινίζω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και για αυτό το πρόγραμμα ένας δικαιούχος για να ενταχθεί στο Ανακαινίζω θα πρέπει να έχει ενταχθεί στο Εξοικονομώ.

Επίσης, το ποσό της επιδότησης ανά δικαιούχο θα φτάνει έως τις 30.000 ευρώ και θα ισχύουν εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια. Το ετήσιο εισόδημα θα πρέπει να είναι έως 30.000 ευρώ, ενώ θα ισχύει και έξτρα μοριοδότηση με κοινωνικά κριτήρια τα οποία θα αφορούν μονογονεϊκές οικογένειες, ΑμΕΑ κ.λπ.

Ανοίγει και το «Produce e-green»

Σήμερα αναμένεται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ και το νέο πρόγραμμα για την επιδότηση των επενδύσεων που στοχεύουν στην παραγωγή πράσινου εξοπλισμού.

Πρόκειται για την πλατφόρμα «Produce e-green», για την παραγωγή «πράσινου» εξοπλισμού, που ανοίγει στις 30 Μαΐου..

Το «Produce e-green» είναι το πρώτο πρόγραμμα τέτοιου είδους που υλοποιείται στη χώρα, με την αξιοποίηση ενός κονδυλίου ύψους 200 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το πρόγραμμα στοχεύει να δώσει επενδυτικά κίνητρα σε επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην πράσινη βιομηχανία (σε παραγωγικές μονάδες) με αιχμή την αλυσίδα προϊόντων της ηλεκτροκίνησης και των ΑΠΕ. Όσοι συμμετάσχουν θα μπορούν να επιδοτηθούν για το σύνολο της επένδυσης τους προκειμένου να παράγουν ηλεκτρικά οχήματα, φορτιστές, μπαταρίες, να ανακυκλώνουν μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, να παράγουν φωτοβολταϊκά panels ή μέρη ανεμογεννήτριας.

Επιπλέον θα επιδοτούνται επιχειρήσεις που θα παράγουν προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας όπως αντλίες θερμότητας, ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες.

Το νέο «Εξοικονομώ» 2023

Το νέο «Εξοικονομώ» 2023 μπαίνει σε τροχιά αμέσως μετά τις εκλογές, καθώς στις 30 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα και με παλαιά σπίτια (εφόσον φυσικά δεν υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης από τις εκλογές της 21ης Μαίου). 

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 350 εκατ. ευρώ και η σχετική ΚΥΑ υπογράφεται τις προσεχείς ημέρες. Η επιδότηση θα κυμανθεί μεταξύ 40% και 75% ανάλογα με τα εισοδήματα του δικαιούχου».

Τέλος, το «Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις», ύψους 200 εκατ. ευρώ με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, αφορά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που είναι και η πλειονότητα στο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Η πλατφόρμα θα ανοίξει στα μέσα Ιουνίου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ