Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Polygreen: Η στρατηγική συμφωνία με την Tadweer για ένα... Αμπου Ντάμπι χωρίς απορρίμματα

Ο ιδρυτής της Polygreen, Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος
Ο ιδρυτής της Polygreen, Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος

Με στόχο το Αμπου Ντάμπι να γίνει σύντομα το πρώτο Εμιράτο χωρίς απορρίμματα και το πρώτο που θα απολαύσει τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας, πραγματοποιήθηκε στρατηγική συμφωνία της Polygreen με την Tadweer, την κρατική εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων του Άμπου Ντάμπι.

Η συμφωνία σφραγίστηκε με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) με τους δύο οργανισμούς να εργάζονται από κοινού για την αναζήτηση ευκαιριών με στόχο την επίτευξη μηδενικών αποβλήτων και την ανάπτυξη λύσεων κυκλικής οικονομίας και βιωσιμότητας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ελλάδα και στη συνέχεια σε άλλες χώρες.

Στόχος της συμφωνίας είναι να μελετηθούν οι ανάγκες ώστε να εφαρμοστεί το σύστημα της Polygreen, που με επιτυχία εφαρμόστηκε στην Τήλο και σε κοινότητες με πολλές χιλιάδες κατοίκους.

Σημειώνεται ότι το καινοτόμο πρόγραμμα «Just Go Zero Tilos» της Polygreen, μετά από από ένα χρόνο επιτυχούς λειτουργίας έκανε την Τήλο των 1.000 κατοίκων το πρώτο νησί μηδενικών αποβλήτων και το νησί με το υψηλότερο ποσοστό ανακύκλωσης στον κόσμο.

Το πρόγραμμα, της Polygreen βασίζεται στη διαλογή υλικών στην πηγή.

Η POLYGREEN Limited ιδρύθηκε το 2018 στην Κύπρο και λειτουργεί ως δίκτυο εταιρειών, προσφέροντας ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις κυκλικής οικονομίας παγκοσμίως. Επιπλέον, μέσω της στοχευμένης εκπαίδευσης, το Polygreen στοχεύει να διαμορφώσει την περιβαλλοντική συνείδηση των ανθρώπων.

Με παρουσία στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, η Polygreen υλοποιεί μερικά από τα πιο απαιτητικά τεχνικά και σημαντικά περιβαλλοντικά έργα σε όλο τον κόσμο. Ένα από τα μεγαλύτερα έργα θαλάσσιας απορρύπανσης που ανέλαβε να αφορά τον καθαρισμό της ρυπασμένης ακτογραμμής στα νότια του Μαυρικίου, όπου τον Αύγουστο του 2020 το ιαπωνικών συμφερόντων πλοίο «MV Wakashio» προσέκρουσε σε κοραλλιογενή ύφαλο, με αποτέλεσμα 1.000 τόνοι μαζούτ να καταλήξουν στον ωκεανό.

Η σύμπραξη με την Tadweer

Η σύμπραξη με την Tadweer αφορά τόσο στην ανταλλαγή γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών, όσο και στη συνεργασία σε εκδηλώσεις παγκοσμίου ενδιαφέροντος και υψηλού προφίλ, όπως το COP28, οι διοργανώσεις του ΟΗΕ και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Η εφαρμογή του μοντέλου «Just Go Zero» της Polygreen στο Άμπου Ντάμπι, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και εστιάζει στη συνεργασία με τοπικούς ενδιαφερόμενους φορείς, με στόχο την επίτευξη μηδενικών αποβλήτων στο Εμιράτο.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας είναι συνέχεια της συμφωνίας που υπογράφηκε πέρυσι μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ελλάδας, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άμπου Ντάμπι. Το Μνημόνιο επικεντρώνεται στη θέσπιση επενδυτικού πλαισίου αξίας 4 δισ. ευρώ, μεταξύ της ADQ και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ), που περιλαμβάνει την Εθνική Τράπεζα Ανάπτυξης της Ελλάδος και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (HDBI).

Ο Ali Al Dhaheri, Διευθύνων Σύμβουλος της Tadweer, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη νέα συνεργασία μας με την Polygreen, η οποία θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο για ένα βιώσιμο μέλλον. Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί ένα κρίσιμο ορόσημο στο δρόμο προς την κυκλική οικονομία και για ένα Άμπου Ντάμπι μηδενικών αποβλήτων. Θεωρούμε πολύ σημαντική την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών με διεθνείς οργανισμούς όπως η Polygreen, για να αναπτύξουμε καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα».

Ο Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Polygreen, σχολίασε: «Αυτή τη σημαντική ημέρα, παρακολουθούμε με ενθουσιασμό το όραμά μας για έναν πλανήτη μηδενικών αποβλήτων να επεκτείνεται πέρα από τα εθνικά μας σύνορα. Πριν από περίπου ένα χρόνο, η Polygreen υλοποίησε μέσω του προγράμματος Just Go Zero, κάτι που έμοιαζε απίστευτο: μετέτρεψε ένα ελληνικό νησί σε προορισμό μηδενικών αποβλήτων. Σήμερα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Tadweer, για να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό φορέα κυκλικής οικονομίας στη Μέση Ανατολή, θέτοντας ως στόχο να κάνουμε το Άμπου Ντάμπι το πρώτο Εμιράτο Μηδενικών Αποβλήτων. Αυτή η συνεργασία ανοίγει το δρόμο για τη μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου και τη μετάβαση στη βιώσιμη ανάπτυξη».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ