Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αρ. Χαντάβας: Οι μονάδες αποθήκευσης σε συνδυασμό με ΑΠΕ πρέπει να προτεραιοποιηθούν

Ο Επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power και Πρόεδρος της SolarPower Europe, Αριστοτέλης Χαντάβας ήταν προσκεκλημένος στο «8th HAEE Energy Transition Symposium».

Στην τοποθέτηση του δήλωσε: «Είμαστε αντιμέτωποι με τις συνθήκες έλλειψης ηλεκτρικού χώρου στο δίκτυο. Συνεπώς, για να προσελκύσουμε νέες πράσινες επενδύσεις και να ενισχύσουμε ουσιαστικά το ενεργειακό σύστημα της χώρας, το βασικό όχημα θα πρέπει να είναι η προτεραιοποίηση και η χρηματοοικονομική ενίσχυση των τεχνολογιών αποθήκευσης με ΑΠΕ. Κι αυτό διότι μπορούν να επιτελέσουν τριπλό έργο - να απορροφήσουν ενέργεια από το δίκτυο, να το ενισχύσουν σε τοπικό επίπεδο και να αποτελέσουν αρωγό στη διασύνδεση νέων έργων. Από την άλλη η Κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει και να στηρίξει εταιρείες με ισχυρή επενδυτική δέσμευση και σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες θα υλοποιήσουν με ταχύτητα έργα που είναι βιώσιμα στο σημερινό ενεργειακό περιβάλλον».

Τέλος, μιλώντας για την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Enel Green Power και Macquarie Asset Management, ο κ. Χαντάβας δήλωσε σχετικά: «Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που δύο κορυφαίοι παγκόσμιοι κολοσσοί όπως η Enel και η Macquarie ένωσαν τις δυνάμεις τους και εμπιστεύθηκαν την Ελλάδα, δημιουργώντας παράλληλα κίνητρο και για άλλες αντίστοιχες επενδύσεις. Μόνο έτσι θα δημιουργηθεί το πλεόνασμα αξιοπιστίας που χρειάζεται ο ενεργειακός τομέας στην Ελλάδα, ώστε η χώρα μας να γίνει ένας ελκυστικός και αξιόπιστος επενδυτικός πόλος».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ