Νέα
  • ΓΔ: 1420.28 -0.29%
  • Τζίρος: 114,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΔΜΗΕ: Αποκαταστάθηκαν οι γραμμές υψηλής και υπερυψηλής τάσης στη Θεσσαλία

Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την καταστροφική κακοκαιρία Daniel που έπληξε τη Θεσσαλία, ο ΑΔΜΗΕ επανάφερε σε πλήρη λειτουργία τις Γραμμές Μεταφοράς 400 kV Λάρισα – Λάρυμνα και 150 kV Σχηματάρι – Άγρα, οι οποίες είχαν υποστεί σημαντικές φθορές από τις πρωτοφανείς πλημμύρες στην περιοχή.

«Ο Διαχειριστής επιδεικνύοντας ταχύτατα αντανακλαστικά, εκπόνησε στοχευμένες γεωτεχνικές και στατικές μελέτες για τα τμήματα των Γραμμών Μεταφοράς που επηρεάστηκαν και ολοκλήρωσε άμεσα τις απαιτητικές εργασίες αποκατάστασής τους, ύψους 500.000 ευρώ», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο των εργασιών, τα τεχνικά κλιμάκια του ΑΔΜΗΕ κατασκεύασαν τρεις νέους πυλώνες και πραγματοποίησαν επιδιορθώσεις σε επιπλέον πέντε, αποκαθιστώντας την εύρυθμη λειτουργία σημαντικών Γραμμών Μεταφοράς υψηλής και υπερυψηλής τάσης που διέρχονται από την κεντρική Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης, η λειτουργία του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας παρέμεινε σταθερή, καθώς το δίκτυο της περιοχής είναι πυκνό και αξιοποιήθηκαν εναλλακτικοί ηλεκτρικοί δρόμοι για την τροφοδότηση του δικτύου διανομής.

«Εν μέσω κλιματικής κρίσης, ο ΑΔΜΗΕ προτεραιοποιεί την ανθεκτικότητα των υποδομών του τόσο σε επίπεδο πρόληψης -με την υλοποίηση ενός διευρυμένου προγράμματος ανανέωσης κρίσιμου εξοπλισμού- όσο και αποκατάστασης βλαβών, το ταχύτερο δυνατό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ