Νέα
 • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
 • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ρεύμα: Οι τιμές των προμηθευτών στο πράσινο τιμολόγιο για τον Ιανουάριο

Οι προμηθευτές ρεύματος έδωσαν χθες στη δημοσιότητα τις τιμές για το «πράσινο» τιμολόγιο, που εντάχθηκαν αυτόματα όσοι καταναλωτές δεν επέλεξαν κάποιο άλλο (μπλε, κίτρινο, πορτοκαλί) μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023.

Ο μέσος όρος των χρεώσεων διαμορφώνεται περίπου στα 15 λεπτά η κιλοβατώρα, με τη ΔΕΗ να μπαίνει δυναμικά ανακοινώνοντας το φθηνότερο τιμολόγιο, στα 13,63 λεπτά η κιλοβατώρα, με 5 ευρώ πάγιο.

Οι τιμές των παρόχων

 • Στα 13,63 λεπτά η κιλοβατώρα διαμορφώνεται η τιμή του πράσινου τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες και στα 14,59 λεπτά για κατανάλωση πάνω το όριο των 500 κιλοβατωρών. Στις τιμές αυτές περιλαμβάνεται και η έκπτωση 20%. Η τελική τιμή για νυχτερινή κατανάλωση είναι στα 11,55 λεπτά/KWh. Το πάγιο είναι 5 ευρώ το μήνα.
 • Protergia: Η τελική τιμή διαμορφώνεται στο 0,1426 η κιλοβατώρα με το πάγιο στα τέσσερα ευρώ το μήνα.
 • ΗΡΩΝ: Η εταιρεία ανακοίνωσε τελική τιμή για το τιμολόγιο στα 0,14052 ευρώ, ενώ το πάγιο είναι στα πέντε ευρώ το μήνα.
 • Το πράσινο τιμολόγιο της Volton για τον Ιανουάριο ανέρχεται στα 14,42 λεπτά, συνυπολογίζοντας τόσο την αρχική έκπτωση 20% της εταιρείας όσο και την έκπτωση συνέπειας επίσης 20%.
 • Επίσης, το πράσινο τιμολόγιο της Elpedison θα έχει τελική τιμή τον Ιανουάριο 17,06 λεπτά ανά kWh.
 • Η Φυσικό Αέριο προσφέρει το πράσινο τιμολόγιο στα 0,14265 ευρώ ανά κιλοβατώρα, με πάγιο στα 5 ευρώ.
 • NRG: Στα 14,1 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Τα μπλε σταθερά

Όσοι προχώρησαν σε επιλογή τιμολογίου επέλεξαν κατά μείζονα λόγο ένα μπλε σταθερό τιμολόγιο, θέλοντας να εξασφαλίσουν σταθερή τιμή για ένα χρόνο, δεδομένου ότι οι τιμές που έχουν ανακοινώσει οι πάροχοι για τα μπλε σταθερά τιμολόγιο είναι κοντά στις τιμές των κυμαινόμενων πράσινων.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως:

 • η ΔΕΗ προσφέρει το μπλε σταθερό My Home Enter στα 17,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα με πάγιο 5 ευρώ και το μπλε σταθερό My Home Online στα 17,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα με πάγιο 3,5 ευρώ.
 • Η Protergia προσφέρει το Value safe στα 16,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα και πάγιο 3,5 ευρώ, και
 • η Elpedison το Bright με 16,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα και πάγιο 3 ευρώ.

Φτηνότερο το 2024

Σύμφωνα με την ανάλυση του ενεργειακού αναλυτή Νικήτα Μακρίδη από την πλατφόρμα allazorevma.gr, ένα μέσο νοικοκυριό με κατανάλωση 300 κιλοβατώρες, χωρίς νυχτερινό ρεύμα πλήρωσε κατά μέσο όρο 49,29€ ανά μήνα το τελευταίο 3μηνο του 2023 με τις κρατικές επιδοτήσεις στο οικιακό κυμαινόμενο Γ1/Γ1Ν της ΔΕΗ.

Στο ίδιο τιμολόγιο, που πλέον ανήκει στην κατηγορία των «πράσινων» τιμολογίων, θα πληρώσει τον Ιανουάριο του 2024 για την ίδια κατανάλωση 48,66€ χωρίς κρατική επιδότηση. Και στις δυο τιμές έχει συνυπολογιστεί το πάγιο και ο ΦΠΑ.

Συνεπώς, ο λογαριασμός για τον Γενάρη του 2024 είναι ελαφρύτερος από το τελευταίο τρίμηνο του 2023, όταν υπήρχαν ακόμη κρατικές επιδοτήσεις.

Τα κίτρινα

Επιθετική τιμολογιακή πολιτική φαίνεται να ακολουθούν οι πάροχοι στα κίτρινα κυμαινόμενα τιμολόγια, τα οποία βγαίνουν σε ορισμένες περιπτώσεις φτηνότερα για τον Ιανουάριο, τα οποία όμως έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από το ειδικό πράσινο τιμολόγιο.

Για παράδειγμα το ΔΕΗMyHome4All κάνει ποδαρικό ως το κίτρινο τιμολόγιο της ΔΕΗ με τελική βασική τιμή προμήθειας στα 0,1265 ευρώ ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες και πάγιο 5 ευρώ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ