Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τιμολόγια ρεύματος - ΥΠΕΝ: «Ναι» στον ενεργειακό τουρισμό για συνεπείς καταναλωτές - Τα αγκάθια για τους κακοπληρωτές

Ως κίνητρο συνέπειας σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το Υπουργείο Ενέργειας την ευκολία μετακίνησης από προμηθευτή σε προμηθευτή. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι προκειμένου να ενισχύσει τον συνεπή καταναλωτή, θα διαμορφώσει ένα πλαίσιο που θα κάνει απλούστερη τη μετακίνηση σε άλλο προμηθευτή για τους συνεπείς πελάτες χωρίς δηλαδή να απαιτούνται εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις και ένα κατεβατό με λεπτομέρειες και ψιλά γράμματα.

Δυσκολεύουν τα πράγματα για ασυνεπείς

Αντίστοιχα πιο δύσκολο θα γίνεται να αλλάξει προμηθευτή ένας ασυνεπής πελάτης, που εκτός από το debt flagging,που θα τον συνοδεύει θα πρέπει να αντιμετωπίσει όλη τη γραφειοκρατία που ισχύει και σήμερα στην αλλαγή παρόχου.

Ο ενεργειακός τουρισμός παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα για τις εταιρείες προμήθειας, και καθώς κάθε μήνα οι καταναλωτές θα μπορούν να αλλάζουν προμηθευτή, υπάρχει κίνδυνος να αυξηθούν και τα χρέη στις εταιρείες από καταναλωτές που φεύγουν.

Διαβάστε επίσηςΠράσινο τιμολόγιο: Ποια εταιρεία προσφέρει τις φθηνότερες τιμές ρεύματος

Το σχέδιο Σκυλακάκη

Ο υπουργός Ενέργειας  Θ. Σκυλακάκης  επεξεργάζεται ένα σχέδιο που έχει στόχο να ενισχύσει την δύναμη του συνεπούς καταναλωτή απέναντι στους προμηθευτές ρεύματος, καθιστώντας έτσι πιο εύκολη την κινητικότητα.Το ΥΠΕΝ έχει ως προτεραιότητα την ενδυνάμωση του καταναλωτή, με πολλές επιλογές και συγκρίσιμα τιμολόγια. Οι ανταγωνιστικές τιμές που έδωσαν οι εταιρείες τον πρώτο μήνα λανσαρίσματος του πράσινου, απέδειξαν την επιτυχία αυτής της στρατηγικής.

Διαβάστε επίσης: ΔΕΗ: Στις 26 Ιουλίου η καταβολή μερίσματος

Ο στόχος 

Επόμενος στόχος του υπουργείου είναι να ενθαρρύνει τη συνέπεια στις πληρωμές, καθώς αν μειωθούν οι κακοπληρωτές και τα χρέη στην αγορά ενέργειας, δημιουργούνται οι συνθήκες για ακόμη χαμηλότερες τιμές. Από την άλλη το υπουργείο θέλει να δείξει στους παρόχους ενέργειας ότι ενδιαφέρεται συνολικά για την καλή λειτουργία της αγοράς, που σημαίνει, ανταγωνιστικές τιμές αλλά και υγιείς επιχειρήσεις. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ