Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μ. Μανουσάκης: Βραβεύτηκε για τη συμβολή του στις ηλεκτρικές διασυνδέσεις της Ελλάδας

Μανουσάκης, βράβευση

Για την καθοριστική συμβολή του στην σχεδίαση, κατασκευή και υλοποίηση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων της χώρας   βραβεύθηκε χθες από το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ)  ο Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, ο κ. Μανουσάκης ήταν μεταξύ των τεσσάρων παραληπτών του βραβείου «Προμηθέας» που έχει θεσπίσει το ΙΕΝΕ και απονέμονται σε προσωπικότητες που έχουν διακριθεί στην επαγγελματική τους διαδρομή για την προσφορά τους στον ενεργειακό τομέα. 

Το βραβείο απένειμαν ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ Κωστής Σταμπολής και ο πρώην Πρόεδρος Γιάννης Χατζηβασιλειάδης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ινστιτούτου και τον εορτασμό των 20 χρόνων από την ίδρυσή του.

Ο κ. Μανουσάκης κατά το χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις προκλήσεις της ενεργειακής μετάβασης και το ρόλο του ΑΔΜΗΕ για την προώθηση των στόχων της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.

Τα βασικά ορόσημα του 2023 και οι στόχοι για το 2024

Ανέδειξε μεταξύ άλλων ως βασικά ορόσημα του 2023 την λειτουργία της δεύτερης ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Βουλγαρίας και την ανάληψη του ρόλου του project promoter της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κρήτης Ισραήλ  (Great Sea Interconnector) και την επακόλουθη  έναρξη των εργασιών για το καλωδιακό σκέλος της διασύνδεσης  Κρήτης-Κύπρου.

Ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ μίλησε επίσης για τους στόχους της νέας χρονιάς  στον τομέα των διασυνδέσεων με βασικότερους την κατασκευαστική ολοκλήρωση και την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας της διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής, την ολοκλήρωση της μετοχικής σύνθεσης του Great Sea Interconnector και την υπογραφή της σύμβασης για τους Σταθμούς Μετατροπής.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα μεγάλα έργα διασυνδέσεων που ωριμάζει ο Διαχειριστής όπως η διασύνδεση των Δυτικών Κυκλάδων, οι διασυνδέσεις των Δωδεκανήσων και του Βορειοανατολικού Αιγαίου καθώς και η δεύτερη διασύνδεση της Ελλάδας με την Ιταλία και την Αλβανία αντίστοιχα.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μανουσάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός πανευρωπαϊκού δικτύου ηλεκτρικών διασυνδέσεων υπερυψηλής τάσης τεχνολογίας HVDC προκειμένου όπως είπε «να ενσωματώσουμε μεγάλες ποσότητες ΑΠΕ στα ενεργειακά μας συστήματα και να αξιοποιήσουμε  στο μέγιστο βαθμό το πολύ πλούσιο αιολικό δυναμικό των θαλάσσιων λεκανών της Ευρώπης».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ