Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Italgas: Enaon και Enaon Eda η νέα ταυτότητα των ελληνικών εταιρειών του ομίλου

Η Italgas παρουσίασε επίσημα σήμερα τη νέα ταυτότητα των ελληνικών εταιρειών του ομίλου, οι οποίες πλέον ονομάζονται «Enaon», η μητρική εταιρεία και «Enaon Eda», η θυγατρική εταιρεία.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Italgas κ. Paolo Gallo, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων γραφείων των εταιρειών στην Αθήνα, παρουσία της Προέδρου της Italgas Benedetta Navarra, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη, του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και του πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα Paolo Cuculi.

Διαβάστε επίσης: Italgas: Οι 13 πόλεις που θα πάρουν φυσικό αέριο το 2024 - Τι λέει η διοίκηση για τα δίκτυα ύδρευσης

«Η ίδρυση της Enaon και της Enaon EDA, οι οποίες θα είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη και τη διαχείριση των δικτύων, αποτελεί ακόμη ένα βήμα προόδου στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιοργάνωσης που έχει αναλάβει η Italgas, η οποία σηματοδοτείται από τη συγχώνευση των τριών προηγούμενων Διαχειριστών Δικτύου Διανομής Αερίου σε έναν, που πραγματοποιήθηκε το 2023», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Πριν από περίπου έναν χρόνο», δήλωσε ο κ. Gallo, «ολοκληρώσαμε με επιτυχία την εξαγορά της ΔΕΠΑ Υποδομών. Σήμερα, με την παρουσίαση της Enaon, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία μας. Η παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας έρχεται σε μια στιγμή που έχουμε ήδη επιτύχει σημαντικούς στόχους οι οποίοι θα μας επιτρέψουν να εργαστούμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά. Αναφέρομαι στην μετάπτωση των πληροφοριακών συστημάτων σε Cloud περιβάλλον, στην ενοποίηση των τριών εταιρειών σε έναν ενιαίο Διαχειριστή, στην επιλογή των νέων γραφείων όπου οι άνθρωποι, που προηγουμένως εργάζονταν σε διαφορετικές τοποθεσίες, έχουν περισσότερο χώρο και μεγαλύτερη άνεση. Η Italgas αποτελεί τον ιδανικό τεχνολογικό και βιομηχανικό εταίρο για να υποστηρίξει την Ελλάδα στη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή και στην επίτευξη των στόχων της Ε.Ε. για την απανθρακοποίηση. Η εμπειρία μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό των δικτύων, έναν παράγοντα που επιτρέπει την απαλλαγή από τον άνθρακα, έχει ήδη τεθεί στη διάθεση των συναδέλφων μας και θα συμβάλλει ώστε τα δίκτυα διανομής στην Ελλάδα να φιλοξενήσουν σύντομα βιομεθάνιο, πράσινο υδρογόνο και άλλα ανανεώσιμα αέρια».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε: «Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται με επίκεντρο την Ελλάδα μέσω του Ομίλου Italgas -μερικές από τις οποίες παρουσιάστηκαν λεπτομερώς σήμερα- μας βοηθούν να αποκτήσουμε πρόσβαση σε τεχνογνωσία η οποία θα επιτρέψει την αναβάθμιση των ελληνικών Δικτύων Διανομής με τρόπο που θα μπορούσαν σύντομα να υποδεχθούν βιομεθάνιο και άλλα ανανεώσιμα αέρια».

Μνημόνιο Συνεργασίας με τον ΕΣΠΑΒ

Με την ευκαιρία της παρουσίασης της νέας επωνυμίας, η Enaon υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον ΕΣΠΑΒ, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Παραγωγών Βιοαερίου, ο οποίος εκπροσωπεί σήμερα 48 παραγωγούς βιοαερίου που έχουν ήδη εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για την μετατροπή της μονάδας τους για την παραγωγή βιομεθανίου, το οποίο θα διοχετευθεί στα δίκτυα διανομής.

Το Μνημόνιο, το οποίο υπεγράφη από την Διευθύνουσα Σύμβουλο της Enaon Barbara Morgante και τον πρόεδρο του ΕΣΠΑΒ Αλέξανδρο Υφαντή, είναι διάρκειας δύο ετών και επικεντρώνεται στα εξής θέματα: από την ανάπτυξη προτάσεων που αφορούν στο ρυθμιστικό πλαίσιο έως τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων για τη σύνδεση των μονάδων με τα δίκτυα και από τον καθορισμό του κόστους για την επέκταση του δικτύου και τη σύνδεση των μονάδων έως την προώθηση της συλλογής βιώσιμης βιομάζας και την αξιοποίηση του υποπροϊόντος ως λίπασμα.

«Η συνεργασία μεταξύ της Enaon και του ΕΣΠΑΒ είναι στρατηγικής σημασίας για την επιτάχυνση της ανάπτυξης του βιομεθανίου, σύμφωνα με τους στόχους της Ε.Ε. και της ελληνικής κυβέρνησης. Ως ανανεώσιμο αέριο, το βιομεθάνιο αντιπροσωπεύει μια πηγή ενέργειας που μειώνει την εξάρτηση από ξένες προμήθειες και ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια. Συμβάλλει, επίσης, στην κυκλική οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών, δημιουργώντας θετικές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες», αναφέρει η εταιρεία.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ