Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λογαριασμοί ρεύματος: Στα 0,10€/KWh βούτηξε η μέση τιμή τον Μάρτιο - Ολα τα νέα πράσινα τιμολόγια με μειωμένες τιμές

Από τα 8 μέχρι τα 11,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα κυμαίνονται οι τιμές στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος για το Μάρτιο, αρκετά μειωμένες από το Φεβρουάριο, όταν κυμαίνονταν από τα 11 έως τα 14,6 λεπτά /κιλοβατώρα. Συνεπώς η μέση τιμή για τον Μάρτιο έπεσε στα 9,95 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα από τα 12,8 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Φεβρουάριο.    

Η μεγάλη βουτιά των τιμών στη χονδρεμπορική αγορά τον Φεβρουάριο, οι μειώσεις στην τιμή του φυσικού αερίου αλλά και ο ανταγωνισμός των εταιρειών οδήγησαν τις τιμές ακόμη χαμηλότερα από τον Φεβρουάριο, διατηρώντας το σερί των πτωτικών τιμών του 2024. Αντίστοιχα αναμένεται να «ξεφουσκώσουν» και οι τελικοί λογαριασμοί ρεύματος για τους καταναλωτές.

Ειδικά στο πράσινο τιμολόγιο, οι εταιρείες προσπαθούν να δώσουν την καλύτερη τιμή τους καθώς προβάλλεται πολύ και αυξάνει την ανταγωνιστικότητά τους.

Η τιμή της ΔΕΗ 

Ο δεσπόζων πάροχος της αγοράς, η ΔΕΗ, ανακοίνωσε χαμηλότερες χρεώσεις για το πράσινο τιμολόγιο (Γ1/Γ1Ν Οικιακό) του Μαρτίου σε σχέση με τον Φεβρουάριο και μάλιστα με τιμή που πέφτει ακόμη και κάτω από το «φράγμα» των 11 λεπτών ανά κιλοβατώρα.

Συγκεκριμένα η τελική τιμή (με την έκπτωση να παραμένει στο 10%) για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα διαμορφώνεται στα 10,82 λεπτά/κιλοβατώρα (από 12,8 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Φεβρουάριο) για καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες και 11,9 λεπτά /κιλοβατώρα, για πάνω από 500 κιλοβατώρες (από 13,76 σεντς τον Φεβρουάριο). Το νυχτερινό τιμολόγιο προσφέρεται στα 8 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 10,32 σεντς ανά κιλοβατώρα).  

Κίτρινο τιμολόγιο

Πτώση σημείωσε η τιμή και στο κίτρινο τιμολόγιο της ΔΕΗ (MyHome4all) καθώς έπεσε στα 9,8 σεντς (από 12,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον Φεβρουάριο) για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες. 

Protergia

Η Protergia έδωσε χαμηλότερες τιμές στο ειδικό πράσινο τιμολόγιο οικιακού ρεύματος (Οικιακό Value Special) του Μαρτίου, ανακοινώνοντας τελική τιμή προμήθειας στα 10,77 λεπτά / κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και 17,76 λεπτά χωρίς έκπτωση συνέπειας (από 14 λεπτά/κιλοβατώρα με την έκπτωση συνέπειας και 22 λεπτά/κιλοβατώρα χωρίς την έκπτωση συνέπειας για τον Φεβρουάριο). 

Κίτρινο τιμολόγιο

Αρκετά χαμηλότερη τιμή έδωσε η Protergia για το κίτρινο τιμολόγιο της το Οικιακό Value Simple καθώς η χρέωση προμήθειας έπεσε στα 10,68 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα (από 12,98 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Φεβρουάριο). 

NRG

Στα 11,50 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα προσγειώθηκε και η τιμή της NRG για τον Μάρτιο από 12,45 λεπτά/κιλοβατώρα τον Φεβρουάριο. Χωρίς την έκπτωση συνέπειας η τιμή αυξάνεται στα 19 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 19,453 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Φεβρουάριο). 

Οι υπόλοιπες τιμές Μαρτίου

Η τιμολογιακή πολιτική κάθε προμηθευτή, καθρεφτίζεται και στις εκπτώσεις, ενώ οι περισσότεροι επιλέγουν να συνδέουν τις εκπτώσεις με τη συνέπεια στις πληρωμές των καταναλωτών. 

  • ΕΛΙΝ: 8 λεπτά/κιλοβατώρα από 11,7 λεπτά/κιλοβατώρα το Φεβρουάριο.
  • Εlpedison: 9,9 λεπτά/κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και στα 10,7 λεπτά για τις υπόλοιπες.
  • ΗΡΩΝ: 10,3 λεπτά/κιλοβατώρα στο πράσινο τιμολόγιο με έκπτωση συνέπειας 15% από τα 13,9 λεπτά/κιλοβατώρα  που είχε το πράσινο τιμολόγιό της το Φεβρουάριο.
  • Volton: 10,3 λεπτά/κιλοβατώρα, με αρχική έκπτωση και έκπτωση συνέπειας, από 12,48 λεπτά που ήταν τον Φεβρουάριο.
  • Ζενίθ: 10,467 λεπτά/κιλοβατώρα και πάγιο 5 ευρώ.
  • Volterra: 11,5 λεπτά/ κιλοβατώρα.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ