Νέα
  • ΓΔ: 1454.01 +0.49%
  • Τζίρος: 36,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ρεύμα: Χαμηλά και οι τιμές Μαΐου - Κοντά στα 10 λεπτά ανά KWh τα πράσινα τιμολόγια

Τιμές... προ κρίσης και για τον Μάϊο ανακοίνωσαν στο πράσινο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, διατηρώντας σε μεγάλο βαθμό σταθερές τις τιμές τους συγκριτικά με τον Απρίλιο. Ειδικότερα, οι τιμές στα πράσινα κυμαινόμενα τιμολόγια για τον Μάϊο ξεκινούν από τα 9,5 λεπτά και φτάνουν μέχρι τα 10,96 λεπτά/κιλοβατώρα, στα ίδια επίπεδα δηλαδή με τον Απρίλιο (όταν κυμαίνονταν από 9 μέχρι τα 11,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα) και με μικρές αυξομειώσεις ανάλογα τον προμηθευτή. 

Η μεγάλη βουτιά των τιμών στη χονδρεμπορική αγορά από τον Φεβρουάριο που συνεχίζεται, η καλοκαιρία στην Ευρώπη και οι μειώσεις στην τιμή του φυσικού αερίου αλλά και ο ανταγωνισμός των εταιρειών οδηγούν τις τιμές χαμηλά στους τελικούς λογαριασμούς ρεύματος για τους καταναλωτές.

Η τιμολογιακή πολιτική κάθε προμηθευτή καθρεφτίζεται στις εκπτώσεις και το μήνα Μάϊο οι περισσότερες εταιρείες έδωσαν τιμές πολύ κοντά στις τιμές του ανταγωνισμού. Πάντως ο ανταγωνισμός οδηγεί τους παρόχους να επιλέγουν σε ποια προϊόντα θα κάνουν τις καλύτερες τιμές ώστε να προσελκύσουν καταναλωτές, με αποτέλεσμα άλλος να... παίζει τα ρέστα του στα μπλε, άλλος στα κίτρινα και άλλος στα πράσινα τιμολόγια. 

Η τιμή της ΔΕΗ 

Όπως συνήθως συμβαίνει, η ΔΕΗ, ανακοίνωσε πρώτη τις τιμές της στο πράσινο τιμολόγιο, δίνοντας για τον Μάϊο τιμή χαμηλότερη από τον Απρίλιο στο Γ1/Γ1Ν Οικιακό. Συγκεκριμένα η τελική τιμή για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα διαμορφώνεται στα 10,65 λεπτά του ευρώ/κιλοβατώρα για καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες έναντι 10,86 λεπτά του ευρώ/κιλοβατώρα τον Απρίλιο.

Για μεγαλύτερες καταναλώσεις η τελική τιμή διαμορφώνεται στα 11,73 λεπτά /κιλοβατώρα από 11,88 λεπτά /κιλοβατώρα. Το νυχτερινό τιμολόγιο προσφέρεται στα 7 σεντς ανά κιλοβατώρα από 8 τον Απρίλιο. Το πάγιο παραμένει στα 5 ευρώ.

Η πτώση της τελικής λιανικής τιμής είναι συνεχής από τον Ιανουάριο

Κίτρινο τιμολόγιο

Το κίτρινο τιμολόγιο της ΔΕΗ (MyHome4all) προσφέρεται για τον Μάϊο κάτω από τα 10 σεντς ανά κιλοβατώρα, δηλαδή στα 0,96 σεντς (από 10,66 σεντς τον Απρίλιο) για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες και 14,7 για τις υπόλοιπες (από 15,7 τον Απρίλιο). Το νυχτερινό τιμολόγιο προσφέρεται στα 7,3 σεντς ανά κιλοβατώρα από 8 σεντς ανά κιλοβατώρα τον Απρίλιο. Το πάγιο παραμένει στα 5 ευρώ.

Protergia

Η Protergia προσφέρει το ειδικό πράσινο τιμολόγιο οικιακού ρεύματος (Οικιακό Value Special) του Μαίου (τελική τιμή προμήθειας) στα 10,60 λεπτα/κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας (από 11,62 λεπτά / κιλοβατώρα τον Απρίλιο) και 17,6 λεπτά/κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας από 18,6 λεπτά που ήταν το Απρίλιο.

Κίτρινο τιμολόγιο

Χαμηλότερη τιμή και για το κίτρινο τιμολόγιό της έδωσε η Protergia, το Οικιακό Value Simple, σταθερά κάτω από τα 10 λεπτά ανά κιλοβατώρα, καθώς η χρέωση προμήθειας διαμορφώνεται στα 9,09 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα (από 9,96 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Απρίλιο).

NRG

Στα 10,96 λεπτά/κιλοβατώρα αυξήθηκε η τιμή της NRG για τον Μάιο από 10,78 λεπτά/κιλοβατώρα τον Απρίλιο, αλλά με έκπτωση συνέπειας. Χωρίς την έκπτωση συνέπειας η τιμή αυξάνεται στα 16,96 λεπτά ανά κιλοβατώρα, χαμηλότερα πάντως από τον Απρίλιο, όταν είχε φτάσει στα 17,98 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Οι υπόλοιπες τιμές για τον Μάϊο

  • ΕΛΙΝ: 9,5 λεπτά/κιλοβατώρα από 9 λεπτά/κιλοβατώρα το Μάρτιο.
  • Εlpedison: 9,96 λεπτά/κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και στα 10,56 λεπτά για τις υπόλοιπες από 9,9 λεπτά και 10,7 λεπτά/κιλοβατώρα τον προηγούμενο μήνα. 
  • ΗΡΩΝ: 10,11 λεπτά/κιλοβατώρα στο πράσινο τιμολόγιο με έκπτωση συνέπειας 12% από τα 11,5 λεπτά/κιλοβατώρα  που είχε το πράσινο τιμολόγιό της τον Απρίλιο
  • Volton: 10,54 λεπτά/κιλοβατώρα, στα ίδια επίπεδα με τον Απρίλιο
  • Volterra: 9,9 λεπτά/κιλοβατώρα από 9,9λεπτά/ κιλοβατώρα το Απρίλιο 
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ