Νέα
  • ΓΔ: 1426.2 +0.27%
  • Τζίρος: 82,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας: Οι κατασκευαστές ανεμογεννητριών εγκατέστησαν 121GW νέας ισχύος το 2023

Σύμφωνα με την έρευνα αγοράς του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC), συνολικά 30 κατασκευαστές ανεμογεννητριών εγκατέστησαν ένα νέο ρεκόρ ισχύος 120,7 GW πέρυσι, παρά το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Οι Κινέζοι προμηθευτές εγκατέστησαν 81,6GW το 2023, με αποτέλεσμα οι κινεζικές εταιρείες να καταλαμβάνουν τέσσερις από τις πέντε πρώτες θέσεις στη φετινή κατάταξη των προμηθευτών.

Η Goldwind αναδεικνύεται κορυφαίος προμηθευτής το 2023, με την Envision να ανεβαίνει τρεις θέσεις στη δεύτερη θέση και τη δανέζικη Vestas στην τρίτη θέση.

Η Windey και η Mingyang καταλαμβάνουν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, με την τελευταία να είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής υπεράκτιων ανεμογεννητριών στον κόσμο το 2023.

Η Sany και η Dongfang συμπληρώνουν την κινεζική παρουσία στην πρώτη 10άδα.

Περίπου το 97% των εγκαταστάσεων του κινέζου κατασκευαστή το 2023 αφορά την εγχώρια αγορά, το ίδιο επίπεδο με το προηγούμενο έτος.

Οι κινεζικές εταιρείες εγκατέστησαν πέρυσι 2,3 3GW εκτός της εγχώριας αγοράς τους, με το 63% αυτών να βρίσκονται στην περιοχή Ασίας- Ειρηνικού.

Οι Vestas, Siemens Gamesa, Nordex, GE Vernova και Enercon παρέμειναν οι πέντε κορυφαίοι προμηθευτές ανεμογεννητριών στην Ευρώπη το 2023.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Vestas έπεσε δύο θέσεις από το 2022 στην τρίτη θέση, αν και με ανεμογεννήτριες εγκατεστημένες σε 36 χώρες, η δανέζικη εταιρεία παραμένει η πιο εξαπλωμένη γεωγραφικά.

Όσον αφορά τις συνολικές παγκόσμιες αθροιστικές εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών, η Vestas, η Siemens Gamesa και η GE Vernova παρέμειναν οι τρεις κορυφαίοι προμηθευτές ανεμογεννητριών παγκοσμίως στο τέλος του 2023.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ