Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Στα 48,5 ευρώ αύξησε την τιμή στόχο για τη μετοχή η Piraeus Securities

Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος της Mytlineos

Στα 48,5 ευρώ από 44,5 ευρώ προηγουμένως αύξησε την τιμή στόχο για τη Mytilineos η Piraeus Securities, δίνοντας upside 25% και διατηρώντας τη σύσταση υπεραπόδοσης (outperform) για τη μετοχή.

Με τη νέα έκθεσή της, η Piraeus Securities εντάσσεται στην ομάδα των αναλυτών που δίνουν στη Mytilineos τιμή-στόχο άνω των 45 ευρώ - μαζί με τις Morgan Stanley, Citi, NBG, Eurobank, EUROXX, Optima, EDISON και Pantelakis. 

Η μέση τιμή-στόχος της εταιρείας διαμορφώνεται από το σύνολο των αναλυτών που καλύπτουν την Εταιρεία στα 47 ευρώ (μεταξύ 46 ευρώ και 50 ευρώ. Το γεγονός ότι, για ένα τόσο μεγάλο αριθμό αναλυτών, το εύρος της τιμής-στόχου περιορίζεται στα 4 ευρώ υποδηλώνει τόσο ότι το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας προσβλέπει σε σημαντικό upside το επόμενο διάστημα, όσο και την εμπιστοσύνη της αγοράς στα ισχυρά θεμελιώδη της Mytilineos που διαχρονικά έχουν δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους.

Η Piraeus αποτιμά την αξία του χαρτοφυλακίου της M Renewables πάνω από 3,5 δισ. ευρώ χάρη στο καλά διαφοροποιημένο μοντέλο ανάπτυξης ΑΠΕ, οι οποίες θα αποτελούν τον βασικό άξονα αύξησης της κερδοφορίας της εταιρείας τα επόμενα έτη.

Για τον αναλυτή της Piraeus εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι μέσω της πρόσφατης συμφωνίας της εταιρείας με τη ΔΕΗ και σε συνδυασμό με επερχόμενες αντίστοιχες συμφωνίες στο εξωτερικό (Καναδάς, Χιλή, Αυστραλία, κλπ), η Mytilineos καταφέρνει να προσφέρει σημαντική ορατότητα, σε βάθος 6-7 ετών τουλάχιστον, της κερδοφορίας του Asset Rotation Model της.

Για το 2024 ο αναλυτής της Piraeus προβλέπει Καθαρά Κέρδη 671 εκατ. ευρώ και EBITDA 1,098 δις. ευρώ, με προοπτική να αυξηθούν σημαντικά στα €787 εκατ. ευρώ και €1,289 δις. ευρώ αντίστοιχα το 2026, προσβλέποντας σε μία σταθερή ανάπτυξη της κερδοφορίας της εταιρείας, της τάξης άνω του 7% ετησίως.

Ταυτόχρονα, η Piraeus αναμένει πτώση της μόχλευσης της Εταιρείας και παραγωγή σημαντικών ελεύθερων ταμειακών ροών από το 2025.

Η Piraeus αναφέρει ειδικότερα ότι η αξιολόγησή της καθοδηγείται κυρίως από τις ΑΠΕ, λαμβάνοντας υπόψη μία σημαντική συμφωνία για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών 2 GW στη Νοτιοανατολική Ευρώπη για λογαριασμό της ΔΕΗ, καθώς και από τις βελτιωμένες εκτιμήσεις για την Αλουμίνιο της Ελλάδας λόγω εύρωστης ζήτησης και ανταγωνιστικού κόστους.

Piraeus gia Mytilineos

Οι βασικές αναθεωρήσεις της Piraeus

• Με βάση τις νέες παραδοχές, διατηρεί την πρόβλεψη για αύξηση 10% των EBITDA το 2024, στα 1,1 δις. ευρώ, με υψηλότερη συμβολή από την Αλουμίνιο της Ελλάδας και την ταχύτερη ανάπτυξη στις ΑΠΕ να αντισταθμίζουν τις μειωμένες εκτιμήσεις για δραστηριότητες προσφοράς φυσικού αερίου και θερμικής παραγωγής.

Αύξησε τα EBITDA για το 2025 κατά 3,5% στα 1,118 δις. ευρώ και για το 2026 κατά 5,5% στα 1,29 δις. ευρώ, ενώ παράλληλα αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψη για τα καθαρά κέρδη του 2025 κατά 2% στα 723 εκατ. ευρώ και του του 2027 κατά 7,5% στα 731 εκατ. ευρώ.

• Εκτιμά ότι μακροπρόθεσμα οι ΑΠΕ θα συνεχίσουν να αποτελούν την κύρια μηχανή ανάπτυξης χάρη στην ισχυρή προοπτική έργων, ωθώντας τα EBITDA του ομίλου σε 1,4 δις. ευρώ και 0,87 δις. ευρώ το 2028, αντίστοιχα, κάτι που σημαίνει πενταετή ρυθμό ανάπτυξης 7% για την πενταετία.

• Η καθαρή ταμειακή ροή προβλέπεται να είναι συγκρατημένα αρνητική κατά 50 εκατ. ευρώ, λόγω του υψηλού επενδυτικού προγράμματος σε ΑΠΕ, που υπερβαίνει τα 0,8 δις. ευρώ, αλλά εκτιμά ότι το καθαρό χρέος θα διαμορφωθεί σε 2,38 δις. ευρώ κάτι που σημαίνει ένα άνετο λόγο καθαρού χρέους προς EBITDA ίσο με 2,2 με ισχυρή ρευστότητα και μακροπρόθεσμη ωρίμανση.

Piraeus για Mytilineos
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα