Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος ΑΒΑΞ: Υλοποιεί τον σταθμό παραγωγής ρεύματος στη Ρουμανία

Παρουσία του Ρουμάνου αναπληρωτή πρωθυπουργού Μαριάν Νεάκσου, πραγματοποιήθηκε στον σταθμό παραγωγής ρεύματος Μίντια -ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά έργα στην Ευρώπη που υλοποιεί ο Όμιλος ΑΒΑΞ στη Ντέβα της Ρουμανίας- η τελετή άφιξης του πρώτου αεριοστροβίλου του εργοστασίου. Τη διαδικασία παρακολούθησαν από κοντά ο πρόεδρος του Ομίλου ΑΒΑΞ Χρήστος Ιωάννου και ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Κωνσταντίνος Μιτζάλης.

Το έργο του MASS MINTIA POWER PLANT είναι συνολικής παραγόμενης ισχύος 1750 MW και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή επάρκεια της Ρουμανίας, ενώ πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σε ισχύ ενεργειακά έργα που εκτελούνται αυτή την στιγμή στην Ευρώπη. Η νέα μονάδα συνδυασμένου κύκλου θα διαθέτει δύο αεριοστρόβιλους της υψηλότερης τεχνολογικής κλάσης 9000HL και έναν ατμοστρόβιλο από την SIEMENS ENERGY, χρησιμοποιώντας φυσικό αέριο ως καύσιμο.

Η ανάθεση του έργου στην ΑΒΑΞ από την MASS GLOBAL Energy Romania, σφραγίζει την μακροχρόνια από το 2016 επιτυχημένη συνεργασία των δύο εταιριών, μετά και την ολοκλήρωση δύο μονάδων παραγωγής ρεύματος συνολικής ισχύος 3.150 MW στη Βαγδάτη του Ιράκ.

Παρούσα στην τελετή ήταν επίσης η υπουργός Οικογένειας, Νεολαίας και Ίσων Ευκαιριών, Ναταλία Έλενα Ιντοτέρο καθώς επίσης και άλλα κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ