Νέα
  • ΓΔ: 1045.84 +1.45%
  • Τζίρος: 65,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Maersk: Επενδύσεις 1,4 δισ. για νέο «πράσινο» στόλο

Maersk
Πηγή: Instagram/Maersk

Σε επενδύσεις ύψους 1,4 δισ. δολαρίων προχωρά η ναυτιλιακή εταιρεία Moller - Maersk, με στόχο να κάνει στροφή σε έναν πιο «πράσινο» στόλο αποκτώντας πλοία που θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά ως καύσιμο τη μεθανόλη.

Συγκεκριμένα, ο ναυτιλιακός κολοσσός έχει παραγγείλει οκτώ νέα πλοία που χρησιμοποιούν μεθανόλη για την κίνησή τους, κόστους 175 εκατ. δολαρίων το καθένα, τα οποία θα αρχίσει να παραλαμβάνει σταδιακά από το 2024.

«Δεν πιστεύουμε σε περισσότερα ορυκτά καύσιμα», δήλωσε σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής της επιχείρησης απανθρακοποίησης της εταιρείας, Morten Bo Christiansen, προσθέτοντας πως «πολλοί από τους πελάτες μας μάς υποστηρίζουν σε μεγάλο βαθμό».

Επενδύσεις εναρμονισμένες με τους στόχους του ΟΗΕ

Η ναυτιλία, η ραχοκοκαλιά του παγκόσμιου εμπορίου, είναι υπεύθυνη για το 3% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που εκλύεται στην ατμόσφαιρα από ανθρώπινη δραστηριότητα. Το επίπεδο αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει θέσει ως στόχο να μειωθούν στο μισό οι εκπομπές των πλοίων έως το 2050 σε σχέση με το ποσοστό του 2008, με τη νέα επένδυση της Maersk να είναι πλήρως εναρμονισμένη με αυτόν.

Η Maersk δεν είναι η μόνη ναυτιλιακή που ξεκινά την πράσινη μετάβαση, καθώς και η Euronav NV παρήγγειλε νέα πλοία που θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται με αμμωνία ή υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ