Νέα
  • ΓΔ: 1045.84 +1.45%
  • Τζίρος: 65,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αγγελική Φράγκου: Δημιουργεί τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή της Wall Street - Στόλος 140 πλοίων

Τανκερ / Πηγή: Pixabay
Φωτογραφία αρχείου / Πηγή: Pixabay

Τη μεγαλύτερη εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ όσον αφορά το μέγεθος του στόλου, δημιουργεί η Ελληνίδα εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου μέσω της συγχώνευσης της Navios Maritime Partners με την Navios Maritime Acquisition.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση για την οριστική συμφωνία που εκδόθηκε την Πέμπτη, η νέα εταιρεία «μαμούθ» θα έχει στην ιδιοκτησία της πάνω από 140 πλοία, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 15 εκατ. dwt. με την τρέχουσα αξία του στόλου της να υπολογίζεται στα 4,2 δισ. δολάρια.  

Η αξία της νέας εταιρείας (enterprise value), η οποία θα δραστηριοποιείται σε τρεις βασικές αγορές (δεξαμενόπλοια, ξηρό φορτίο και μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων) με 15 διαφορετικούς τύπους πλοίων, αποτιμάται στα 2,25 δισ. δολάρια.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κάθε μέτοχος της Navios Acquisition θα λάβει 0,1275 μετοχές της Navios Partners, για κάθε μια μετοχής της Navios Acquisition.

«Από τη συγχώνευση προκύπτει μια ισχυρή οντότητα»

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος και των δυο εταιρειών, Αγγελική Φράγκου, δήλωσε σχετικά πως «η νέα “οντότητα” που προκύπτει από τη συγχώνευση, θα είναι η μεγαλύτερη εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία στο αμερικανικό χρηματιστήριο όσον αφορά τον αριθμό των πλοίων της, με 15 διαφορετικούς τύπους πλοίων να δραστηριοποιούνται σε τρεις αγορές, εξυπηρετώντας περισσότερες από 10 αγορές προορισμού».

«Ο στόλος μας θα χωριστεί σε τρία τμήματα. Το ένα τμήμα θα δραστηριοποιείται στην αγορά, το άλλο στο ξηρό φορτίο και το τρίτο θα αποτελεί πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και δεξαμενόπλοιων. Πιστεύουμε ότι αυτός ο συνδυασμός θα έχει ως αποτέλεσμα μια ισχυρότερη, πιο ανθεκτική οντότητα, μετριάζοντας την κυκλικότητα του κάθε τομέα. Η συγχώνευση των δύο εταιρειών  που μοιράζονται κοινές αξίες και στόχους, θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες σε ολόκληρο τον κλάδο και να παρέχουμε επιπλέον αποδόσεις στους μετόχους μας.», πρόσθεσε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ