Νέα
  • ΓΔ: 787.45 +1.05%
  • Τζίρος: 27,40 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πήτερ Λιβανός: Συγχώνευση της GasLog με τη BlackRock - Τι προβλέπει το mega deal

Πίτερ Λιβανός / Πηγή: gaslogltd.com
Πίτερ Λιβανός / Πηγή: gaslogltd.com

Η ναυτιλιακή συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση ότι η BlackRock Global Energy & Power Infrastructure επικεντρώνεται σε σημαντικές, μακροπρόθεσμες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας. Οπως προβλέπει η συμφωνία η GEPIF θα αποκτήσει όλες τις κοινές μετοχές της GasLog που δεν είναι στην κατοχή υφιστάμενων μετόχων της GasLog, συμπεριλαμβανομένης της Blenheim Holdings Ltd. η οποία ανήκει στην οικογένεια Λιβανού και μιας 100% θυγατρική του Ιδρύματος Ωνάση.

Η συναλλαγή συμφωνήθηκε στα 5,80 δολάρια ανά κοινή μετοχή, τιμή που αποτελεί premium 17% στην τιμή κλεισίματος των κοινών μετοχών της GasLog στις 19 Φεβρουαρίου 2021 και 22% στη μέση σταθμισμένη τιμή της μετοχής κατά τις τελευταίες 30 ημέρες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η οικογένεια Λιβανού και η θυγατρική του Ιδρύματος Ωνάση θα συνεχίσουν να διατηρούν περίπου το 55% των μετοχών της GasLog και η BlackRock το 45% αυτών ενώ οι κοινές μετοχές της GasLog δεν θα διαπραγματεύονται πλέον στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ