Νέα
  • ΓΔ: 1424.77 +1.20%
  • Τζίρος: 175,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κατσικάδης - Lamda Marinas στην «Η»: Δεν αργούν οι υπογραφές για τη Μαρίνα Κέρκυρας - Σε ποιες περιοχές στρέφεται το ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις

Με την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης με το ΤΑΙΠΕΔ για τη μαρίνα της Κέρκυρας, που αναμένεται ακόμη και εντός της χρονιάς, η Lamda Marinas Investments, ανοίγει τα... πανιά της, για άλλους τουριστικούς λιμένες σε Ιόνιο, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Χαλκιδική, όπως είπε στην «Η», ο Σταύρος Κατσικάδης, Managing Director.

«Σύντομα αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης με το ΤΑΙΠΕΔ για τη μαρίνα της Κέρκυρας, ίσως και μέσα στη χρονιά αν τα καταφέρουμε» όπως χαρακτηριστικά, είπε ο κ. Κατσικάδης. Η αναβάθμιση αυτού του τουριστικού λιμένα θα φτάσει τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ τρέχουν οι εργασίες στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ και στην Μαρίνα Φλοίσβου.

Οι άμεσες επενδύσεις της Lamda Marinas Investments φθάνουν τα 80 εκατ. ευρώ. 

Οι νέες επενδύσεις

Η Lamda Marinas Investments στοχεύει να επενδύσει μέσα στο 2024, και σε άλλες μαρίνες ήδη υφιστάμενες, αλλά και νέες.

«Η Lamda Marinas της Lamda Development έχει στρατηγική ανάπτυξης, οπότε κοιτάζουμε κι άλλες περιπτώσεις, υφιστάμενων ή και νέων τουριστικών λιμένων στη χώρα και όπου υπάρχει ζητηση για θέσεις ελλιμενισμού από σκάφη αναψυχής και νομίζω σε συννενόηση με το ΤΑΙΠΕΔ και  με την τοπική αυτοδιοίκηση, το επόμενο χρονικό διάστημα και μέσα στο 2024, θα υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες επέκτασης» είπε ο κ. Κατσικάδης και συνέχισε αναφέροντας τις περιοχές ενδιαφέροντος:

  • «Εξαρτάται από το πρόγραμμα και τους διαγωνισμούς που θα κάνει το ΤΑΙΠΕΔ. Είμαστε σε συννενόηση και με το ΤΑΙΠΕΔ και με τους δήμους, για να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε για τους αντίστοιχους διαγωνισμούς. Το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα, αλλά και οι Κυκλάδες και η Χαλκιδική αποτελούν σημεία προσβάσιμα που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για το yachting, οπότε τα κοιτάμε».

Η μεγάλη πληρότητα που παρουσιάζουν όλοι οι τουριστικοί λιμένες της χώρας, δίνει ώθηση για νέες επενδύσεις. «Η πληρότητα είναι ικανοποιητική σε όλες τις μαρίνες της Ελλάδος αυτή τη στιγμή, έχουμε μια πολύ δυνατή αγορά πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να σχεδιάσουμε το μέλλον και να αντιμετωπίσουμε» τόνισε ο Managing Director της Lamda Marinas.

Παράλληλα και ως πρόεδρος και της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας  (ΕΜΑΕ), επιζητά λύσεις από την Πολιτεία για «απλούστευση της νομοθεσίας, δίκαιο νομικό πλαίσιο και κίνητρα, όπως είναι αυτό που τρέχει τώρα με το Ταμείο Ανάκαμψης για να μπορέσουμε να κάνουμε τις αναβαθμίσεις μας».

►Διαβάστε επίσης:  Μαρίνα Φλοίσβου: Με τζίρο 22 εκατ. ευρώ επενδύει στον ψηφιακό και «πράσινο» εκσυγχρονισμό

Η αναβάθμιση στη Μαρίνα του Φλοίσβου

Οι επενδύσεις στην τεχνολογία, με την εγκατάσταση δικτύου πέμπτης γενιάς (5G) και οπτικής ίνας σε όλες τις προβλήτες, η εγκατάσταση δικτύου φόρτισης ηλεκτροκίνητων σκαφών, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ενέργειας, αλλά και καθιέρωση ημερίδας εκπαίδευσης και καριέρας στη διαχείριση μαρινών είναι στα πλάνα για την αναβάθμιση της Μαρίνας του Φλοίσβου.

«Ελπίζουμε ότι θα πάει καλά το Ταμείο Ανάκαμψης δουλεύουμε σε στενή συνεργασία με το υπουργείο τουρισμού και την υπουργό μας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, για να έχει επιτυχία για όλες τις μαρίνες που χρειάζονται έργα αναβάθμισης, το ίδιο και η Μαρίνα Φλοίσβου. Είμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύουμε ότι το 2024 θα κάνουμε όλες αυτές τις αναβαθμίσεις που έχουμε προγραμματίσει. Εμείς εχουμε οριστικές μελέτες. και κάποια έργα θα τα κάνουμε ούτως ή άλλως και απλούστατα περιμένουμε την συννενόηση για την ένταξη στο πρόγραμμα» κατέληξε.

Ο κ. Σταύρος Κατσικάδης με την αρχισυντάκτρια της «Η», Μαργαρίτα Αργυροπούλου
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ