Νέα
  • ΓΔ: 1422.32 +1.28%
  • Τζίρος: 103,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μελίνα Τραυλού (ΕΕΕ): Τα Ποσειδώνια, εξαιρετική ευκαιρία για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των μελών του ναυτιλιακού κλάδου

Μελίνα Τραυλού

Η ναυτιλιακή έκθεση των Ποσειδωνίων, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ όλων των μελών του ναυτιλιακού οικοσυστήματος, που βρίσκεται σε μια νέα, μεταβατική εποχή, τονίζει σε δήλωσή της η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού.

"Συνεχίζουμε να επενδύουμε σταθερά σε νέες τεχνολογίες και στην ψηφιοποίηση, βελτιώνοντας έτσι δραστικά και το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Αποτελούμε το κορυφαίο ναυτιλιακό έθνος και διακρινόμαστε για την εξαιρετική ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα, στα δεδομένα της κάθε νέας εποχής" επισημαίνει.

Αναφέρει ότι η ναυτιλιακή έκθεση αποτελεί μια ιδιαίτερα επιτυχημένη ευκαιρία συνεργασίας για τον ευρύτερο ναυτιλιακό κλάδο, όπου ανταλλάσσονται απόψεις, παράγονται επιχειρηματικές ευκαιρίες, παρουσιάζονται καινοτομίες και προτάσεις στις σύγχρονες προκλήσεις.

Η κ.Τραυλού δηλώνει εξάλλου, ότι η ελληνική ναυτιλία, ως ο μεγαλύτερος διεθνής και διασυνοριακός στόλος, έχει στρατηγικό και αναντικατάστατο ρόλο στο παγκόσμιο «επιχειρείν» επισημαίνοντας ότι ο ναυτιλιακός κλάδος στο διαρκώς μεταβαλλόμενο και απρόβλεπτο διεθνές περιβάλλον, συνεχίζει να προσφέρει αξιόπιστα τις ανεκτίμητες υπηρεσίες της, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Αντιπροσωπεύουμε πάνω από το 20% της παγκόσμιας χωρητικότητας και πάνω από το 60% του ελεγχόμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στόλου, αναφέρει η πρόεδρος των Ελλήνων εφοπλιστών, προσθέτοντας παράλληλα ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες κατέχουν τον πρώτο στόλο στον κόσμο με ικανότητα χρήσης εναλλακτικών καυσίμων.

H ναυτιλιακή έκθεση των Ποσειδωνίων, θα λάβει χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo από 3 έως 7 Ιουνίου στο διεθνές αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Η έκθεση που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, αποτελώντας από το 1965, το μεγαλύτερο ναυτιλιακό γεγονός, στο οποίο συγκεντρώνονται τα πιο έμπειρα στελέχη του κλάδου προκειμένου να παρουσιάσουν νέες τεχνολογικές καινοτομίες, ενόψει της απανθρακοποίησης και των προγραμματισμένων στόχων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ΙΜΟ, για τη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων στα πλοία έως το 2050. 

Επίσης, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τους επαγγελματίες του ναυτιλιακού κλάδου, γιατο κλείσιμο επιχειρηματικών συμφωνιών. Φέτος οι εκθέτες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 2.000 από τουλάχιστον 90 χώρες, ενώ σχετικά με τον αριθμό των επισκεπτών, αναμένεται να ξεπεράσει τα 30.000 άτομα

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ