Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελληνικό: Αποκαλυπτήρια σήμερα για τη Marina Galleria - 9.000 σπίτια από 3.500€ το τ.μ.

Η νέα μαρίνα με πλήθος από εστιατόρια, μαγαζιά και χώρους αναψυχής / Πηγή: Lamda Development

Μετά την παρουσίαση του πρώτου «πράσινου ουρανοξύστη», του Marina Tower, η Lamda Development προχωρά σήμερα στην παρουσίαση του δεύτερου μεγάλου κτιριακού της project, της Marina Galleria. Συγκεκριμένα, θα αποκαλυφθούν τα αρχιτεκτονικά σχέδια της Marina Galleria, του νέου εμπορικού πόλου που θα δημιουργηθεί στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά και το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού.

Το παράκτιο μέτωπο εκτείνεται σε μήκος 3,5 χλμ. και περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας νέας παραλίας μήκους 1,2 χλμ. Από τη μια πλευρά της παραλίας σχεδιάζεται να βρίσκονται οι κατοικίες. Δίπλα τους θα ανεγερθεί η πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα, ενώ από την άλλη πλευρά, στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, θα ανεγερθεί το δεύτερο ξενοδοχείο.

Η παραλία μεταξύ της μαρίνας τους Ελληνικού και του παραθαλάσσιου οικισμού / Πηγή: Lamda Development

Όπως αποκάλυψε την περασμένη Παρασκευή 16 Ιουλίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, οι προπωλήσεις έχουν ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ, ενώ οι εκτιμώμενες προπωλήσεις και πωλήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανέλθουν στα 1,2 δισ. ευρώ. Η έναρξη κατασκευής των έργων υποδομών, ανέφερε ο κ. Αθανασίου, ξεκινάει το πρώτο εξάμηνο του 2022 και της κατασκευής των κτιρίων στο δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Χώροι αναψυχής με θέα τη μαρίνα / Πηγή: Lamda Development

Στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά θα κατασκευαστεί και το συγκρότημα καταστημάτων Marina Galleria, ένας εμπορικός χώρος με μαγαζιά και χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας, για το οποίο οι πρώτες ενδείξεις ενδιαφέροντος από εμπορικά brands είναι ιδιαίτερα θετικές.

Και 9.000 κατοικίες μέσα στο Ελληνικό

Εκτός από τις πολυτελείς κατοικίες και τα διαμερίσματα στον ουρανοξύστη των 200 μέτρων, στην έκταση του Ελληνικού προγραμματίζεται και η δημιουργία περίπου 9.000 σπιτιών που θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Σε ανθρώπους, δηλαδή, μεσαίας και μεγαλύτερης οικονομικής επιφάνειας, οι οποίοι θα δώσουν ζωή και θα συντηρήσουν τις επιχειρηματικές και άλλες δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν στην περιοχή, από χώρους γραφείων και εμπορικά καταστήματα, μέχρι εστιατόρια και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οικιστική ανάπτυξη με θέα το Μητροπολιτικό Πάρκο / Πηγή: Lamda Development

Από 3.500 ευρώ το τ.μ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τις πωλήσεις για υψηλά βαλάντια, θα υπάρξουν και κατοικίες με τιμές που θα κυμαίνονται σε παρόμοια επίπεδα με αυτά που συναντάμε σήμερα σε πωλήσεις νεόδμητων στα νότια προάστια, δηλαδή, κάτω από τα 6.000 με 7.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Επιπρόσθετα, υπάρχουν αναφορές ότι σε κάποιες περιπτώσεις κατοικιών εντός του Ελληνικού οι τιμές θα ξεκινούν από τα 3.500 ευρώ ανά τ.μ.

Το πρωτοποριακό έργο, ύψους 8 δισ. ευρώ και συνολικής έκτασης 6.200.000 τ.μ., αποτελεί τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη και φιλοδοξεί να γίνει η ατμομηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Η Lamda Development θα εξακολουθήσει την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών και το σχεδιασμό νέων παρεμβάσεων μέσω των ενημερωτικών webinars που θα συνεχιστούν τους επόμενους μήνες.

H παρουσίαση του παράκτιου μετώπου και των αρχιτεκτονικών σχεδίων του Marina Galleria θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, 20 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ