Νέα
  • ΓΔ: 1042.42 +1.13%
  • Τζίρος: 33,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μπάμπης Βωβός: Στο σφυρί το κτίριο φάντασμα στο Μαρούσι

googlemaps.com

Σε πλειστηριασμό βγαίνει το ημιτελές κτίριο γραφείων της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική στην Λεωφόρο Κηφισίας 109 και Σίνα στο Μαρούσι με τιμή πρώτης προσφοράς στα 4,64 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα κτίριο-φάντασμα που έχει μείνει στα μπετά από το 2004, με τον αρχικό σχεδιασμό της εταιρείας, η οποία εντάχθηκε στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δικαίου τον Σεπτέμβριο του 2013, να προβλέπει την ανέγερση τετραώροφου κτιρίου γραφείων με ισόγειο κατάστημα και τέσσερα υπόγεια 78 θέσεων στάθμευσης, επιφανείας 3.000 τ.μ. επί οικοπέδου 3 στρεμμάτων.

Επισπεύδουσα τον πλειστηριασμό για το κτίριο, που έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά σε ποσοστό της τάξης του 47%, είναι η Hellas Capital Leasing (πρώην Εμπορική Leasing) και η ημερομηνία διεξαγωγής του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού έχει οριστεί για τις 28 Απριλίου 2021. Ο πλειστηριασμός δεν αφορά ολόκληρο το κτίριο αλλά κάθε οριζόντια ιδιοκτησία ξεχωριστά.

O λόγος που δεν αποπερατώθηκε το κτίριο είναι ότι το 2006 ανακλήθηκε η οικοδομική του άδεια

Από το 2018 η εταιρεία του άλλοτε κραταιού Μπάμπη Βωβού προσπαθούσε να αξιοποιήσει το ημιτελές κτίριο επιδιώκοντας την αποπεράτωσή του, παρότι στο σχέδιο εξυγίανσης που έχει καταρτιστεί προβλεπόταν πως θα πωλείτο.

Γιατί έμεινε στα μπετά

Όπως αναφέρεται στο αρχείο του πλειστηριασμού, ο λόγος που δεν αποπερατώθηκε το κτίριο είναι ότι το 2006 ανακλήθηκε η οικοδομική του άδεια. Η ανάκληση έγινε με απόφαση της Υ∆ΟΜ, η οποία στηρίχθηκε σε σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το ΣτΕ είχε ακυρώσει την αναθεώρηση της οικοδομικής αδείας για το εν λόγω κτίριο λόγω μη υποβολής κατάλληλης μελέτης για την οριοθέτηση του παρακείμενου ρέματος της Σαπφούς, με αποτέλεσμα να τηρηθεί απόσταση 10 μ. αντί για 20 μ. από το ρέμα. Οι οριογραμμές του ρέματος Σαπφούς επανακαθορίσθηκαν το 2014 και αναμένεται η ολοκλήρωση του ΦΕΚ τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου σύμφωνα με τις νέες οριοθετήσεις του ρέματος. «Για να καταστεί δυνατή η ανέγερση του Β ́ και του Γ ́ ορόφου, θα πρέπει να αναθεωρηθεί η υφιστάμενη οικοδομική άδεια μετά την έκδοση του νέου ΦΕΚ τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου» αναφέρεται χαρακτηριστικά.  

Να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2019 η Π.Ε. του Βορείου Τομέα Αθηνών - Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων & Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) γνωμοδότησε θετικά για την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.4495/17 (νόμος περί τακτοποίησης αυθαιρέτων) των τμημάτων της οικοδομής για τα οποία έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός (ισόγειο και Ά όροφος). «Έτσι, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία μετά την ανωτέρω γνωμοδότηση του ΠΕ.ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ, δύναται με μικρό κόστος να γίνει τακτοποίηση του ακινήτου και να εκδοθεί οικοδομική άδεια αποπεράτωσης για το τμήμα της οικοδομής που έχει αποπερατωμένο τον σκελετό (4 υπόγεια, ισόγειο, Α ́όροφος)», επισημαίνεται.

Ο ξεχασμένος γερανός

Από την εποχή που οι κατασκευαστικές εργασίες βρίσκονταν εν εξελίξει στο ακίνητο επί της Λεωφόρου Κηφισίας 109 και Σίνα είχε στηθεί ένας τεράστιος οικοδομικός γερανός, που παρέμεινε στην ίδια θέση επί 13 ολόκληρα χρόνια. Ο εν λόγω γερανός είχε χαρακτηριστεί αυθαίρετος και επικίνδυνος από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ υπήρχαν επανειλημμένες καταγγελίες από τους κατοίκους και τους διερχόμενους πεζούς και οδηγούς για την επικινδυνότητά του. Τελικά τον Μάρτιο του 2016, ο εν λόγω πυργογερανός αποξηλώθηκε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ