Νέα
  • ΓΔ: 1422.32 +1.28%
  • Τζίρος: 103,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

OTE Estate: Μεταμορφώνει τα ακίνητα του Ομίλου και στοχεύει σε σημαντικά έσοδα

O Chief Officer Χρηματοοικονομικών του Ομίλου ΟΤΕ, και πρόεδρος του ΔΣ OTE Estate, Μπάμπης Μαζαράκης

Πρωτοπόρος στην ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων υψηλής αξίας, αναδεκνύεται η OTE Εstate, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΟΤΕ, αναλαμβάνοντας το project management του Νέου Μουσείου. Ο ΟΤΕ διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια ακινήτων στην ελληνική αγορά. Έχει στην ιδιοκτησία του ακίνητα συνολικής δομημένης επιφάνειας 1,14 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και εμπορικής αξίας περίπου 1,15 δισ. ευρώ. H ακίνητη περιουσία του Oργανισμού περιλαμβάνει 2.289 οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 9,20 εκατ. τ.μ., εκ των οποίων έχουν ανεγερθεί 2.660 κτίρια. Κάποια κτίρια μισθώνονται  αποφέροντας σημαντικά έσοδα στον Οργανισμό. 

«Έχουμε πολλά ακίνητα, κτίρια και οικόπεδα σε όλη την χώρα, τα οποία θα πρέπει να αξιοποιήσουμε. Αν πάτε σε κάποιο νησί είναι χαρακτηριστικό το κτίριο του ΟΤΕ. Τα αξιοποιούμαι και κάποια από αυτά τα ενοικιάζουμε σε τρίτους αλλά ο σκοπός είναι να καλύψουμε τις ανάγκες που έχει ο ΟΤΕ και είναι αρκετές» τόνισε ο κ. Μπάμπης Μαζαράκης, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του Νέου Μουσείου και σημείωσε: «Ο εκμοντερνισμός των τεσσάρων κτιρίων (εικόνα), άγγιξε τα 100 εκατ. ευρώ». 

Τα ανακαινισμένα ακίνητα που δεν θα χρησιμοποιηθούν για τις στεγαστικές ανάγκες του ΟΤΕ θα διατεθούν προς εκμετάλλευση είτε ως κατοικίες, είτε ως γραφεία, άλλωστε όπως είπε ο κ. Μαζαράκης στόχος είναι να φέρνουν έσοδα.  

Παράλληλα, ο κ. Μαζαράκης ξεκαθάρισε ότι η ΟΤΕ Εstate δεν θα επεκταθεί σε επενδύσεις real estate εκτός Ομίλου. «Δεν ενδιαφερόμαστε για ακίνητα εκτός Ομίλου. Έοχυμε ήδη πολλά δικά μας να αξιοποήσουμε».

Σε συνεργασία με εξειδικευμένες ομάδες του Ομίλου και εξωτερικούς συνεργάτες,  η ΟΤΕ Εstate διαμορφώνει το μέλλον της αρχιτεκτονικής και των υποδομών στην Ελλάδα. Αναλαμβάνει όλες τις κατασκευές και την υποστήριξη χώρων, έργων και εγκαταστάσεων για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Ομίλου ΟΤΕ.

►Διαβάστε επίσης: ΟΤΕ: Στον... επόμενο τόνο το ιστορικό κτίριο της Πατησίων θα είναι Μουσείο

Στρατηγική αξιοποίηση των ακινήτων

Η αξία αυτού του χαρτοφυλακίου αναδεικνύει τη σημασία της OTE Estate στην αγορά ακινήτων και την οικονομία της χώρας. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει προχωρήσει στην ανακαίνιση, επισκευή και συντήρηση πάνω από 60 κτιρίων σε όλη την Ελλάδα, συνολικής επιφάνειας περίπου 120.000 τετραγωνικών μέτρων, με ευρεία γκάμα χρήσεων. Αυτά τα κτίρια περιλαμβάνουν εμπορικά καταστήματα, χώρους logistics, call centers και καινοτόμους χώρους εργασίας όπως το Telekom IT hub και το νέο Κέντρο Πληροφορικής και Λογισμικού του Ομίλου Telekom στη Θεσσαλονίκη, καθώς και το Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι.

Οι ανακαινίσεις και οι αναβαθμίσεις δεν σταματούν εδώ. Η OTE Estate έχει δώσει νέα πνοή σε κτίρια όπως το κτίριο του ΟΤΕ στην Αγία Παρασκευή, στη Δάφνη, στην Καρόλου Ντηλ στη Θεσσαλονίκη, το κτίριο 5 στις αποθήκες της Πάρνηθας και το κτίριο της COSMOTE eValue στον Κεραμεικό. Κάθε έργο ανακαίνισης και κατασκευής σχεδιάζεται με γνώμονα τη βελτιστοποίηση των υποδομών, την ενεργειακή αποδοτικότητα και την καινοτομία.

Η OTE Εstate, πέρα από την απλή διαχείριση ακινήτων, στοχεύει στη δημιουργία βιώσιμων και σύγχρονων χώρων που ενσωματώνουν τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και πρακτικές. Η δέσμευσή της στην αναβάθμιση των υποδομών του Ομίλου ΟΤΕ δεν αποσκοπεί μόνο στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας των επιχειρήσεων, αλλά και στην προσφορά αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους πελάτες και συνεργάτες τους.

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ