Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ακίνητα: Με υψηλούς ρυθμούς αυξάνεται η ανοικοδόμηση - Ελπίδες για μείωση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών

Ιδιαίτερα αυξητικούς ρυθμούς παρουσιάζει σε όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις η έκδοση νέων οικοδομικών αδειών και κατά συνέπεια η κατασκευή καινούργιων κατοικιών, γεγονός που αναμφισβήτητα συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας και στη μείωση της ανεργίας και πιθανότατα θα βοηθήσει και στην αντιμετώπιση του μείζονος πλέον προβλήματος των πολύ υψηλών ενοικίων των σπιτιών.

Όπως αναφέρουν κατασκευαστές στο ethnos.gr, είναι απαράβατος «νόμος» της αγοράς η μεγαλύτερη προσφορά ενός προϊόντος να οδηγεί σε μείωση των τιμών του. Έτσι, από τη στιγμή που μετά από πολλά χρόνια βγαίνουν μαζικά καινούργια σπίτια στην ελληνική κτηματαγορά, αναπόφευκτα θα δεχτούν πιέσεις προς τα κάτω οι τιμές πώλησης και ενοικίασης των παλαιότερων κατοικιών. Να σημειωθεί ότι την περίοδο της οικονομικής κρίσης είχε σχεδόν μηδενιστεί η ανοικοδόμηση στη χώρα μας και αρκετοί ήταν οι εργολάβοι που «έστριψαν την πλάτη» τους στο επάγγελμα. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνο Κανελλόπουλοτην τελευταία τριετία η εικόνα έχει αλλάξει άρδην, με την ανοικοδόμηση να αυξάνεται με πολύ υψηλούς ρυθμούς και τους εργολάβους πλέον να δυσκολεύονται να βρουν συνεργεία, για να προχωρήσουν στην κατασκευή νέων οικοδομών.

Διαβάστε περισσότερα στο στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ