Νέα

ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: Εκπαιδεύει τη νέα γενιά της ελληνικής γεωργίας - Σχεδόν ολοκληρωμένο το πρόγραμμα

Μέχρι σήμερα, 13.940 από τους 14.462 δικαιούχους του προγράμματος για Νέους Γεωργούς έχουν ολοκληρώσει την απαιτούμενη κατάρτιση μέσω 647 εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως αναφέρει ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ. Οι υπόλοιποι 522 ωφελούμενοι αναμένεται να καταρτιστούν έως τα τέλη Ιουνίου 2025.

Στο πλαίσιο της παρακολούθησης της προόδου των δράσεων, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, Αντώνης Φιλιππής, μαζί με την Προϊσταμένη Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, Μαργαρίτα Καλαφατάκη, πραγματοποίησαν επισκέψεις σε δομές κατάρτισης στις Περιφέρειες Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πιο συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τα Κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε Ξάνθη, Δράμα, Σέρρες και Χρυσούπολη Καβάλας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τέσσερα εκπαιδευτικά προγράμματα. Κατά την επίσκεψη στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Χρυσούπολης, και με αφορμή την ολοκλήρωση του αντίστοιχου προγράμματος, ο κ. Φιλιππής απένειμε στους καταρτιζόμενους τις βεβαιώσεις παρακολούθησης. Αντίστοιχα, στο Κέντρο της Δράμας, στην επίσκεψη παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, Ι. Κεσκίνογλου, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, Σ. Μάμαλης.

Ενίσχυση γνώσεων στον αγροτικό τομέα

Σημειώνεται ότι τα προγράμματα κατάρτισης εντάσσονται στην Πράξη: «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για Δικαιούχους Νέους Γεωργούς και Μικρές Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις» και αποσκοπούν στην ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των νέων στον αγροτικό τομέα.

Την υλοποίηση των προγραμμάτων αναλαμβάνουν εκπαιδευτές του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, πιστοποιημένοι μέσω του «Μητρώου Εκπαιδευτών Ενηλίκων», με εξειδίκευση και επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της γεωργικής εκπαίδευσης.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ