Νέα
  • ΓΔ: 860.32 +1.29%
  • Τζίρος: 37,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γεραπετρίτης: Από την Πέμπτη 900.000 self test στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

 Γιώργος Γεραπετρίτης
O υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης / Πηγή: Eurokinissi

Τα εμβόλια και τα self test είναι τα δύο μεγάλα όπλα που αξιοποιεί η κυβέρνηση για να ελέγξει την πορεία της πανδημίας στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στην εκπομπή του Open «Ωρα Ελλάδος».

Δήλωσε μάλιστα ότι στόχος είναι από αυτή την εβδομάδα και μάλιστα την Πέμπτη, να διατεθούν δωρεάν self test σε περίπου 900.000 εργαζομενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η πρόβλεψη είναι να καλυφθούν τομείς αρχικά όπως το  λιανεμπόριο, η ανοιχτή εστίαση, οι τραπεζικές συναλλαγές και η Δικαιοσύνη.

Αναφερόμενος στο Πάσχα, δήλωσε ότι είμαστε πολύ πιο κοντά στην ελευθερία, υπογραμμίζοντας σε κάθε περίπτωση ότι είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε γι' αυτό.

Όπως επεσήμανε, πολιτική της κυβέρνησης είναι να ακούει τους ειδικούς και να αξιολογεί αναλόγως τα δεδομένα.

Τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν οι εισηγήσεις των ειδικών, μιλώντας και για την περίπτωση του Πάσχα: «Εμείς είμαστε έτοιμοι ως πολιτεία να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε ότι χρειαστεί για να διευκολυνθεί η ελεγχόμενη κίνηση κατά τη διάρκεια του Πάσχα, οι ειδικοί θα πρέπει να είναι εκείνοι που θα μας το εισηγηθούν».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ