Νέα
  • ΓΔ: 879.23 +0.27%
  • Τζίρος: 46,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Συν-Εργασία: Επιδότηση 100% των εισφορών και για τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας

Πηγή: Pixabay

Και στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας επεκτείνεται η επιδότηση 100% του συνόλου των εργοδοτικών εισφορών για τους εργαζόμενους που εντάσσονται στον μηχανισμό "Συν-Εργασία". Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ικανοποιώντας ένα αίτημα του ΣΕΤΕ.

«Το πρόγραμμα Συν-εργασία, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, μπορεί να επεκταθεί και στο μόνιμο προσωπικό των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, των ταξιδιωτικών γραφείων και πρακτορείων, πέραν των εποχικά απασχολούμενων». Αυτό ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) που πραγματοποιείται στο Ζάππειο. 

«Σήμερα είμαι σε θέση να ανακοινώσω ότι το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, μπορεί να επεκταθεί και στο μόνιμο προσωπικό, πέραν των εποχικά απασχολούμενων: στα ξενοδοχεία, στα ταξιδιωτικά γραφεία, στα πρακτορεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. «Είναι μία πρόσθετη υποστήριξη και ένα δοκιμασμένο πρόγραμμα το οποίο στήριξε την απασχόληση με τρόπο ουσιαστικό» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Συν-εργασία» έχει παραταθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, στην οποία προβλέπεται η κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών κατά 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό, σε εποχικό προσωπικό του τουριστικού κλάδου με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης. Δηλαδή για τις εποχικής λειτουργίας επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων και οδικών μεταφορών και συγκεκριμένα για το εποχικό προσωπικό αυτών.

Επί της ουσίας, αυτό που ζήτησε ο ΣΕΤΕ και αναμένεται να ικανοποιήσει ο πρωθυπουργός, είναι η εν λόγω πρόβλεψη για κάλυψη του συνόλου των εργοδοτικών εισφορών, να επεκταθεί στο μεγαλύτερο αριθμό των τουριστικών επιχειρήσεων, δηλαδή αυτών της συνεχούς λειτουργίας τουριστικές  επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έκλεισαν με κρατική εντολή μετά την 1η Ιουνίου 2020 και σήμερα συμπληρώνουν ήδη 14 μήνες χωρίς ή με ελάχιστο αντικείμενο δραστηριότητας, αν και ανοιχτές. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών, όπως επισημαίνουν οι ξενοδόχοι, παρουσίασε το έτος 2020 απώλεια τζίρου άνω του 70% και σήμερα ακόμα υπολειτουργούν.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ