Νέα
  • ΓΔ: 891.41 +0.46%
  • Τζίρος: 82,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΛΓΑ: 157 προσλήψεις ορισμένου χρόνου

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός ενέκρινε την πρόσληψη 157 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη παροδικών αναγκών στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ).

Συγκεκριμένα οι προσλήψεις αφορούν τις εξής ειδικότητες:

α) 150 άτομα γεωτεχνικών (140 άτομα ΠΕ Γεωπόνων και 10 άτομα ΠΕ Κτηνιάτρων), 
β) τρία άτομα πληροφορικής (δύο ΠΕ Πληροφορικής και ένα ΤΕ Πληροφορικής) και
γ) τέσσερα άτομα ΠΕ Διοικητικών – Οικονομικών. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι προσλήψεις κρίθηκαν αναγκαίες καθώς από το Φεβρουάριο του 2021 σημειώθηκαν επανειλημμένα παγετοί που δημιούργησαν αρκετά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας. Επιπρόσθετα, σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες σιτηρών, δενδρωδών καλλιεργειών, χειμερινών κηπευτικών και εσπεριδοειδών σε όλη την επικράτεια της χώρας, υποβλήθηκε αυξημένος αριθμός αναγγελιών για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο, καθώς και στο πάγιο κεφάλαιο, ενώ αναμένονται ζημιές και στο φυτικό κεφάλαιο.

Η έγκαιρη υλοποίηση του έργου των εκτιμήσεων των εκτεταμένων ζημιών, τονίζεται από το υπουργείο, είναι αδύνατη από το γεωτεχνικό προσωπικό που διαθέτει σήμερα ο ΕΛΓΑ, μετά την αποχώρηση από την υπηρεσία μεγάλου μέρους των γεωτεχνικών τακτικών υπαλλήλων την τελευταία πενταετία λόγω συνταξιοδότησης και κινητικότητας.

Το συνολικό ύψος της δαπάνης για τις προσλήψεις των 150 γεωτεχνικών ανέρχεται στο ποσό των 2.400.000 ευρώ (590.000 ευρώ για το 2021 και 1.810.000 ευρώ για το 2022). 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ