Νέα
  • ΓΔ: 888.26 +0.62%
  • Τζίρος: 65,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Υποχρεωτικά δύο τεστ τη βδομάδα για όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό

Πηγή: Intime

H επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα εισηγηθεί -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι όλοι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό που δεν έχουν εμβολιαστεί, να είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται κάθε βδομάδα σε ένα self-test και σε ένα rapid-test.

Αν η εν λόγω εισήγηση γίνει δεκτή, αυτόματα μια ακόμα μεγάλη κατηγορία εργαζομένων θα ενταχθεί στα ειδικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Δεν θα πρόκειται για υποχρεωτικό εμβολιασμό, ωστόσο, η υποχρέωση των δύο τεστ την εβδομάδα, με το κόστος τους να βαραίνει κατά πάσα πιθανότητα τον ίδιο τον εργαζόμενο, θα αποτελέσει έναν σοβαρό μοχλό πίεσης για να εμβολιαστούν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισήγηση της επιτροπής θα γίνει δεκτή από την κυβέρνηση, χωρίς να είναι ακόμα ξεκάθαρο πότε θα ανακοινωθεί το νέο μέτρο και πότε θα τεθεί σε ισχύ.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο ήδη εφαρμόζεται από τις 15 Ιουλίου σε έξι περιοχές, που παρουσίασαν αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου και είχε ανακοινωθεί από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ