Νέα
  • ΓΔ: 823.92 +0.09%
  • Τζίρος: 43,00 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μικρότερη εργασιακή εβδομάδα και Covid-free χώρους εργασίας απαιτούν οι millennials

Τηλεργασία
Πηγή: Pixabay

Αυξημένες τεχνολογικές ανάγκες τόσο για τους εργαζόμενους με φυσική παρουσία, όσο και για όσους βρίσκονται σε τηλεργασία απαιτεί η προοπτική μιας όλο και πιο διαδεδομένης ευέλικτης εργασίας εν μέσω πανδημίας.

Το 64% των εργαζομένων δηλώνει ότι επιθυμεί πιο εξελιγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό στο γραφείο, για  παράδειγμα ταχύτερο internet και καλύτερα μέσα τηλεδιάσκεψης. Επιπλέον, σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι (48%) δηλώνουν ότι οι εταιρείες οφείλουν να αναβαθμίσουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό για την εργασία στο σπίτι (π.χ. επιπλέον οθόνες και ακουστικά). 

Μάλιστα, σχεδόν στο ίδιο ποσοστό (47%) οι εργαζόμενοι απαντούν ότι θα επιθυμούσαν να αποζημιωθούν (χρηματική αμοιβή) για τα έξοδα internet υψηλής ταχύτητας / τηλεφωνίας που πληρώνουν. Ωστόσο, παρά τη στροφή προς νέους τρόπους εργασίας και την ταχεία υιοθέτηση της τεχνολογίας των τηλεδιασκέψεων, το 67% θα επιθυμούσε να ταξιδεύει για επαγγελματικούς σκοπούς, μετά τον COVID-19.

«Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα για να διατηρήσουν και να προσελκύσουν τα καλύτερα ταλέντα. Συγχρόνως, θα πρέπει να εξετάσουν και να εισάγουν αλλαγές στην οργανωτική τους κουλτούρα και στις τεχνολογικές υποδομές τους, που θα τους επιτρέψουν να ενισχύσουν την εμπειρία της ψηφιακής και της υβριδικής εργασίας για τους υπαλλήλους τους» αναφέρει η ΕΥ Ελλάδας σχολιάζοντας τα ευρήματα της νέας έρευνας 2021 Work Reimagined Employee Survey.

Εννέα στους 10 «ψηφίζουν» ευελιξία

Σε κάθε περίπτωση η ευελιξία έχει ρόλο κλειδί για τους εργαζόμενους στη σημερινή συγκυρία. Εννέα στους δέκα απαντούν ότι επιθυμούν ευελιξία σχετικά με το πού και πότε θα εργάζονται, με τους millennials να είναι πιθανότερο να παραιτηθούν εάν αυτό δεν είναι εφικτό. 

Για την ακρίβεια περισσότεροι από τους μισούς (54%) εργαζόμενους που συμμετείχαν στην παγκόσμια έρευνα θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να παραιτηθούν από τη δουλειά τους μετά την πανδημία του COVID-19, εάν δεν εξασφαλίσουν ένα επίπεδο ευελιξίας σχετικά με το πού και πότε θα εργάζονται.

Κατά μέσο όρο, οι εργαζόμενοι θα ήθελαν να εργάζονται από δύο έως τρεις ημέρες εξ αποστάσεως, μετά το πέρας της πανδημίας. Όταν οι περιορισμοί θα αρθούν πλήρως στις χώρες τους, το 22% θα προτιμούσε να εργάζεται με πλήρη απασχόληση από το γραφείο, ενώ το 33% δήλωσε ότι θα ήθελε συνολικά μια συντομότερη εργασιακή εβδομάδα. 

Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες (67%) πιστεύουν ότι η παραγωγικότητά τους μπορεί να μετρηθεί με ακρίβεια, ανεξάρτητα από τον χώρο από όπου εργάζονται. 

Περί ασφάλειας

Επιπρόσθετα, η έρευνα εξέτασε και τις απόψεις των ερωτηθέντων σχετικά με το εμβόλιο για τον COVID-19, διαπιστώνοντας ότι το 61% επιθυμούν η επιχείρησή τους να καταστήσει τον εμβολιασμό απαραίτητη προϋπόθεση για όσους θα εργάζονται στο γραφείο

Οι απόψεις σχετικά με τον εμβολιασμό ποικίλλουν ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή. Το 66% των ερωτηθέντων στη Νότια Αμερική συμφωνεί ότι οι εταιρείες πρέπει να απαιτούν τον εμβολιασμό όλων των εργαζομένων. Χαμηλότερο, της τάξης του 52%, είναι αντίστοιχο ποσοστό στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Ινδίας και Αφρικής (ΕΜΕΙΑ).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ