Νέα
  • ΓΔ: 906.57 +0.49%
  • Τζίρος: 47,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αυτοί είναι οι καλύτεροι εργοδότες του 2021 – Πρωταγωνιστούν οι εταιρείες τεχνολογίας

Πληροφορική / Πηγή: unsplash
Πηγή: unsplash

Οι εταιρείες πληροφορικής θεωρούνται οι καλύτεροι εργοδότες στον κόσμο, σύμφωνα με την σχετική λίστα που κατήρτισε η εταιρεία ερευνών αγοράς Statista.

Στην έρευνα συμμετείχαν 150.000 εργαζόμενοι πλήρους ωραρίου και ημιαπασχόλησης από 58 χώρες, οι οποίοι απασχολούνται σε πολυεθνικές εταιρείες και ιδρύματα.

Οι ερωτηθέντες δήλωσαν πόσο διατεθειμένοι είναι να προτείνουν τον εργοδότη τους σε φίλους και συγγενείς. Επίσης, κλήθηκαν να αξιολογήσουν άλλους εργοδότες στον κλάδο τους, οι οποίοι ξεχωρίζουν για θετικά ή αρνητικά χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, όφειλαν να βαθμολογήσουν τις εταιρείες τους ως προς την εικόνα που διατηρούν, το οικονομικό τους προφίλ, την ανάπτυξη ταλέντων, την ισότητα των φύλων και την κοινωνική τους συνείδηση.

Πρώτη στην κατάταξη είναι η Samsung, η οποία έχει έδρα στη Νότιο Κορέα και στις προηγούμενες σχετικές έρευνες του 2017 και 2019 δεν βρισκόταν μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών. Ακολουθούν οι αμερικανικές IBM, Microsoft, Amazon, Apple, Alphabet και Dell. Στην όγδοη θέση βρίσκεται η κινεζική Huawei και στη συνέχεια η Adobe. Στη δέκατη θέση, η οποία είναι και η υψηλότερη για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, βρίσκεται η γερμανική BMW.

Στην κατάταξη ακολουθούν πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες όπως η Adidas (14η θέση), η Siemens (15h θέση), η Dr. Oetker (18η θέση). Η γαλλική εταιρεία αεροναυπηγικής Dassault και η σουηδική ΙΚΕΑ κατέκτησαν την 19η και 21η θέση αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιταλικές Ferrari και De’Longhi βρίσκονται στη θέση 28 και 34 αντίστοιχα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ