Νέα
  • ΓΔ: 779.68 -3.32%
  • Τζίρος: 79,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΑΕΔ – Επιδόματα ανεργίας: Κλειδώνει νέα παράταση

ΟΑΕΔ: παράταση προγράμματος κατάρτισης 100 εποχικά εραζομένων
Πηγή: Intime

Την επέκταση κατά δύο μήνες των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ που έληξαν τον Ιανουάριο φαίνεται πως αποφασίζει εντός των επόμενων ημερών η κυβέρνηση.

Το νέο μέτρο εκτιμάται ότι αφορά σε περισσότερους από 30.000 δικαιούχους – ανέργους, των οποίων η 12μηνη επιδότηση έληγε κανονικά έως 31 Δεκεμβρίου του 2020, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή».

Αυτό άλλωστε, συμβαίνει από την αρχή της πανδημίας και αφορά τόσο τους τακτικούς όσο και τους μακροχρόνια επιδοτούμενους ανέργους όπως και τους αυτοαπασχολούμενους –επαγγελματίες που λαμβάνουν επιδότηση ανεργίας. Το μέτρο της επέκτασης (400 ευρώ και 400 ευρώ) θα αφορά και τους τακτικούς και τους μακροχρόνια επιδοτούμενους ανέργους, όπως και τους αυτοαπασχολούμενους – επαγγελματίες που λαμβάνουν επιδότηση ανεργίας.

Οι πληρωμές μέχρι τέλος του μήνα

Ήδη εντός Ιανουαρίου πληρώνεται ο πρώτος επιπλέον μήνας σε ανέργους των οποίων το δικαίωμα επιδότησης έληξε τον Δεκέμβριο. Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 400 ευρώ.

Επίσης καταβάλλεται και ο δεύτερος μήνας επιδότησης (επιπλέον 400 ευρώ) σε ανέργους το δικαίωμα επιδότησης των οποίων έληξε τον Νοέμβριο. Να σημειωθεί ότι οι παρατάσεις πληρώνονται κάθε Παρασκευή.

Έτσι για παράδειγμα, κάποιος άνεργος του οποίου η 12μηνη επιδότηση έληξε στις 15 Νοεμβρίου θα λάβει τα 400 ευρώ, σήμερα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου. Εν τω μεταξύ, την Τρίτη εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ και το πρώτο νέο πρόγραμμα του 2021, που αφορά στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 5.000 ανέργους ηλικίας έως 29 ετών, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο πραγματοποίησε ο Οργανισμός σε σχέση με τη Google. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ