Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κ. Χατζηδάκης: Θεωρούμε απαραίτητο να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα των εργαζομένων

Μία από τις εταιρείες που διακρίθηκαν για το εργασιακό τους περιβάλλον στην Ελλάδα, την Atos, επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε στα μέτρα συμφιλίωσης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή που εφαρμόζει η εταιρεία, όπως και στις αυξημένες απολαβές που δίνει στους εργαζόμενούς της.

Ολόκληρη η ανάρτηση του υπουργού

«Ίδιες γονικές άδειες για τις γυναίκες και τους άντρες. Έμπρακτη πολιτική ίσων αμοιβών για τα δύο φύλα. Πρόγραμμα υποδοχής των μητέρων, αφού επιστρέψουν στη δουλειά μετά τη γέννηση του παιδιού τους. Μέτρα συμφιλίωσης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή, με αντίστοιχες ευέλικτες ρυθμίσεις. Αυτά κάνει η Atos, μια επιχείρηση νέων τεχνολογιών με 310 εργαζόμενους που εδρεύει στο Ηράκλειο Αττικής. 

Κι ακόμα: Πολιτικές mentoring. Πληρωμένη πρακτική άσκηση για νέους. Συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου για δράσεις όπως κοινωνικό παντοπωλείο. Και φυσικά υψηλότερες αμοιβές στους εργαζομένους (μέσες μεικτές αποδοχές 2.100 ευρώ). Δεν είναι τυχαίο ότι η ATOS τα δύο τελευταία χρόνια διακρίνεται ως ένα από τα 10 καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα (ανάμεσα στις επιχειρήσεις με πάνω από 250 εργαζόμενους). Οι ίδιοι οι εργαζόμενοί της άλλωστε την κατέταξαν σε αυτή τη θέση, στον σχετικό διαγωνισμό. Οι απόψεις τους υποβάλλονται ανώνυμα και με αυτό τον τρόπο προκύπτει η σχετική κατάταξη. Δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν θέματα για όσους εργάζονται στην εταιρία, μου τα εξήγησε άλλωστε ο πρόεδρος του σωματείου κ. Παπαγγέλου. 

Αξίζουν συγχαρητήρια στον διευθύνοντα σύμβουλο Μιχάλη Σδράλλη και σε όλη την ομάδα για το ότι η εταιρία αυτή είναι στην αιχμή των νέων τεχνολογιών, έχει καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό και εκτελεί με βάση τα στελέχη της στην Ελλάδα μεγάλα και σοβαρά έργα σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Αξίζουν επίσης συγχαρητήρια στη διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού Θάλεια Ανδριοπούλου για την αντιμετώπιση των εργαζομένων, με ένα πνεύμα δικαιοσύνης και σύγχρονης αντίληψης. Είναι μια αντίληψη που την αγκαλιάζουμε και εμείς ως Κυβέρνηση. Διότι θεωρούμε ότι απαραίτητη για να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα των εργαζομένων. Και να δημιουργηθεί ένα ομαδικό πνεύμα που, παρά τις όποιες διαφορές εργοδοτών και εργαζομένων, είναι η προϋπόθεση για να προχωρήσουν μπροστά οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι, η εθνική μας οικονομία».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα