Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΟΣΑ: Νέα υποχώρηση της ανεργίας τον Μάρτιο – Αυξήθηκε στην Ελλάδα

Ανεργία / Πηγή: Eurokinissi
Ανεργία / Πηγή: Eurokinissi

Στο 5,1% υποχώρησε το ποσοστό ποσοστό ανεργίας στις χώρες του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη τον Μάρτιο, από 5,2% που ήταν τον Φεβρουάριο, καταγράφοντας ένα 11μηνο συνεχούς πτώσης ή σταθερής ανεργίας

Παράλληλα, ο αριθμός των ανέργων στον ΟΟΣΑ συνεχίζει να μειώνεται, φθάνοντας τα 34,6 εκατομμύρια, 0,9 εκατομμύρια κάτω από το επίπεδο πριν από την πανδημία.

Στη ζώνη του ευρώ, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε περαιτέρω στο 6,8% τον Μάρτιο, από 6,9% τον Φεβρουάριο, με τη μεγαλύτερη πτώση να καταγράφεται στην Αυστρία, την Ιταλία και τη Λετονία.

Αντίθετα, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην Ιρλανδία και ελαφρές αυξήσεις καταγράφηκαν επίσης στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Στη χώρα μας το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 12,9% από 12,8%.

Πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι τον Απρίλιο του 2022 το ποσοστό ανεργίας σταθεροποιήθηκε στο 3,6% στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ μειώθηκε ελαφρά στον Καναδά (στο 5,2%).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα