Νέα
  • ΓΔ: 1274.74 +0.10%
  • Τζίρος: 37,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εθνικό Θέατρο: Ανησυχία των εργαζομένων για την έξαρση της παραβατικότητας στην περιοχή

Εθνικό Θέατρο / Πηγή: Eurokinissi
Εθνικό Θέατρο / Πηγή: Eurokinissi

Την έντονη ανησυχία τους για την παραβατικότητα που επικρατεί στην περιοχή κάτω από την Πλατεία Ομονοίας εκφράζουν με επιστολή προς την πολιτική ηγεσία οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου (ΣΕΕΘ), σε επιστολή του προς  τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη ζητά την επίλυση του χρόνιου προβλήματος με την εμπορία ναρκωτικών, «που παγιώνεται στην περίμετρο των κτιρίων που στεγάζουν την κεντρική σκηνή και τις διοικητικές υπηρεσίες του Εθνικού Θεάτρου».

«Ζούμε την καθημερινή αγωνία ημών αλλά και των επισκεπτών για την ασφάλεια και την σωματική μας ακεραιότητα» υπογραμμίζουν και προειδοποιούν με «δυναμικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της περιοχής που ζούμε και εργαζόμαστε». 

«Υπάρχει τρόπος να απομακρυνθεί η παράνομη δραστηριότητα της εμπορίας και της διακίνησης των ναρκωτικών από την περιοχή. Είναι ενδεικτικό ότι όποτε γνωστοποιείται πως κάποιο "επίσημο" πρόσωπο θα επισκεφθεί τους χώρους του θεάτρου, οι γύρω δρόμοι εκκενώνονται από πολύ νωρίς από κάθε παραβατική συμπεριφορά και η περιοχή μετατρέπεται από τη μια στιγμή στην άλλη στην ασφαλέστερη περιοχή της Αθήνας», δηλώνει ο Γιάννης Κωνσταντακόπουλος, μέλος του Σ.Ε.Ε.Θ.


Αναλυτικά η επιστολή των εργαζομένων:

«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία μας για την κατάσταση που δείχνει να παγιώνεται στην περίμετρο των κτηρίων που στεγάζουν την Κεντρική Σκηνή και τις διοικητικές υπηρεσίες του Εθνικού Θεάτρου.

Μόλις δύο στενά κάτω από την πλατεία Ομονοίας η ανομία και οι παραβατικές συμπεριφορές αυξάνονται καθημερινά.

Παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής, αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια είναι η έντονη υποβάθμιση της και η καθημερινή αγωνία ημών αλλά και των επισκεπτών για την ασφάλεια και την σωματική μας ακεραιότητα.

Δίπλα από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, στο πίσω μέρος του κτηρίου της Δημοτικής Αστυνομίας, διενεργείται ανενόχλητα το «επίσημο» εμπόριο, η διακίνηση και η διανομή των ναρκωτικών ουσιών του κέντρου της Αθήνας.
Καθημερινά, σχεδόν όλο το 24ωρο, η περιοχή μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης διακινητών και εξαρτημένων ατόμων με τραγικές συνέπειες για την υγεία και την ασφάλεια κατ´ αρχήν των ίδιων και κατά συνέπεια όλων μας.
Τόσο οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια όσο και τα εγκαταλελειμμένα κτίρια μετατρέπονται σε κρυψώνες, καταφύγια αλλά και αφοδευτήρια.

Η αδιαφορία και η έλλειψη βούλησης, τόσο της δημοτικής αρχής όσο και της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος της εμπορίας και διακίνησης των ναρκωτικών στην περιοχή, τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Όπως επανειλημμένα οι θεατές των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου έχουν επισημάνει, κατά την αποχώρησή τους ο φόβος εξαπλώνεται, αφού ο φωτισμός την νύχτα μειώνεται, η επιθετική παρενόχληση σε συνδυασμό με την επαιτεία βρίσκουν έδαφος με αποτέλεσμα εκτός από την υγεία να τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο και σε αμφισβήτηση η ασφάλεια όλων των ανθρώπων.

Σε κάθε περίπτωση, αν δε δοθεί άμεσα λύση, τόσο για τους τοξικοεξαρτημένους συμπολίτες μας, όσο και για τη διαρκή υποβάθμιση της περιοχής λόγω του εμπορίου ναρκωτικών, η ανάδειξη του προβλήματος μέσα από δυναμικές κινητοποιήσεις θα αποτελέσει μονόδρομο για την υπεράσπιση της περιοχής που ζούμε και εργαζόμαστε.

Κινητοποιήσεις που στόχο θα έχουν να λειτουργήσουν ως καταλύτης για την επίλυση του προβλήματος που τα τελευταία 3 χρόνια γιγαντώνεται τείνοντας να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.»

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ