Νέα
  • ΓΔ: 1024.16 +0.07%
  • Τζίρος: 22,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Διαγωνισμός ΕΣΔΔΑ - Η προθεσμία για τις αιτήσεις

Εξοφλήθηκε η  πληρωμή της βασικής ενίσχυσης για φέτος, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης
Πηγή: Eurokinissi

Προκηρύχθηκε ο 29ος εισαγωγικός διαγωνισμός της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και από αύριο, Τρίτη, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Ο αριθμός των εισακτέων ορίστηκε στους 135, οι οποίοι με την αποφοίτησή τους θα διεκδικήσουν ισάριθμες θέσεις της γενικής κυβέρνησης. Για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού, υπάρχουν επιπλέον 20 θέσεις του κλάδου ΠΕ επιτελικών στελεχών,  που ενεργοποιήθηκαν κατόπιν απόφασης του υπουργού Εσωτερικών κ. Βορίδη, σε εφαρμογή των προβλέψεων του νόμου για το επιτελικό κράτος.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης είναι η Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022.

Η διαδικασία

Οι υποψηφιοι υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο Εργασία και ασφάλιση/Απασχόληση στον δημόσιο τομέα. Πρόσβαση στην αίτηση συμμετοχής παρέχεται και μέσω της ιστοσελίδας του ΕΚΔΔΑ (www.ekdd.gr), στον σύνδεσμο «Εισαγωγικός Διαγωνισμός Σχολής».

Το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού ορίστηκε για το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022.

Οι επιτυχόντες θα κατανεμηθούν στα ακόλουθα τμήματα εξειδίκευσης: 35 σπουδαστές στο Τμήμα Γενικής Διοίκησης, 20 στο Τμήμα Αναπτυξιακής - Περιφερειακής Πολιτικής, 35 στο Τμήμα Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, 15 στο Τμήμα Ψηφιακής Πολιτικής, 15 στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και 15 στο Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στον Διαγωνισμό έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ