Νέα
  • ΓΔ: 849.23 -2.15%
  • Τζίρος: 52,45 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σπ. Πρωτοψάλτης-ΔΥΠΑ: Οι επιχειρήσεις δεν δίνουν ευκαιρίες εργασίας σε νέους

Πηγή: Eurokinissi
Ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης

Στην μεγάλη σημασία της θεσμικής μεταρρύθμισης του συστήματος κατάρτισης που προωθεί η κυβέρνηση αναφέρθηκε ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Μιλώντας στο συνέδριο «Τhessaloniki Future Thinking Dialogues 2022» (TFTD), που διοργανώνει το Eλληνο- Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Ο κ. Πρωτοψάλτης, τόνισε ότι η μεταρρύθμιση αυτή είναι το κλειδί για να πιάσουν τόπο οι πόροι που θα δαπανηθούν για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και φτάνουν το 1,1 δισ. ευρώ.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο νόμος 4921 που ψηφίστηκε τον Απρίλιο, προβλέπει σύστημα αξιολόγησης παρόχων κατάρτισης και η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος στα αποτελέσματα που θα έχουν τα προγράμματα αυτά στην αγορά εργασίας.

Περαιτέρω, υπογράμμισε ότι στην ΔΥΠΑ είναι εγγεγραμμένοι 900.000 άνεργοι και τα 2/3 είναι γυναίκες, οι οποίες, φεύγουν από την αγορά εργασίας για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και στη συνέχεια δυσκολεύονται να βρουν δουλειά.

Ο κ. Πρωτοψάλτης σημείωσε ότι η αλλαγή του ονόματος του ΟΑΕΔ σε ΔΥΠΑ σηματοδοτεί την αλλαγή του επίκεντρου από τα επιδόματα στην απασχόληση και πρόσθεσε ότι η Υπηρεσία προσέλαβε 500 εργασιακούς συμβούλους και επένδυσε στην ψηφιοποίηση.

Επισήμανε ότι οι επιχειρήσεις δεν δίνουν ευκαιρίες σε νέους σε ηλικία και η ΔΥΠΑ θα επιδοτήσει επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν 10.000 ανέργους ηλικίας 18 έως 29 ετών προκειμένου να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα