Νέα
  • ΓΔ: 899.16 +0.17%
  • Τζίρος: 82,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: «Θα επεκτείνεται σταδιακά και σε άλλους κλάδους»

Την ικανοποίησή της για την έναρξη εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας εξέφρασε η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, 'Αννα Στρατινάκη, μιλώντας στον Alpha Radio.

Η κα Στρατινάκη δήλωσε ότι, για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος χρειάστηκε ιδιαίτερη προετοιμασία σε επιχειρησιακό, πληροφοριακό και κανονιστικό πλαίσιο και υπογράμμισε ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας θα επεκτείνεται σταδιακά και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, όπως είναι οι ΔΕΚΟ, οι εταιρείες security, η βιομηχανία και, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2023, θα έχει επεκταθεί και στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης.

Παράλληλα, η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, τόνισε ότι το Σ.ΕΠ.Ε γίνεται ανεξάρτητη αρχή, θα ισχυροποιηθεί και θα επεμβαίνει άμεσα και στοχευμένα και συμπλήρωσε ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, που αποτελεί ένα βασικό εργαλείο απόδειξης και τεκμηρίωσης της προσέλευσης και της αποχώρησης του εργαζομένου από τον χώρο εργασίας, έρχεται να συνδυαστεί με τον ελεγκτικό μηχανισμό.

Μεταξύ άλλων, η κα Στρατινάκη σημείωσε ότι, στην παρούσα φάση γίνεται μια σημαντική προσπάθεια, ώστε να παρακολουθείται η τήρηση του ωραρίου και για όσους εργάζονται εξ αποστάσεως. «'Αρα, να υπερασπιστούμε και το δικαίωμα της αποσύνδεσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα