Νέα
  • ΓΔ: 1031.97 +0.46%
  • Τζίρος: 90,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κάρτα εργασίας: Τα πρώτα συμπεράσματα από την εφαρμογή της

Πηγή: Eurokinissi

Σε εφαρμογή βρίσκεται από 1η Ιουλίου 2022 η ψηφιακή κάρτα εργασίας σε σουπερμάρκετ και τράπεζες. Η εφαρμογή της έχει ξεπεράσει το 90%, σύμφωνα με τον σύμβουλο εργασιακών θεμάτων, Βασίλη Πρασσά.

Ο ίδιος εξήγησε τον τρόπο χρήσης της. Όπως είπε, ο εργαζόμενος «χτυπά» την κάρτα κατά την έναρξη και λήξη εργασίας του και οι ώρες αποτυπώνονται σε πραγματικό χρόνο στο υπουργείο Εργασίας. «Άρα καταλαβαίνεται πως δεν επιδέχεται ούτε τροποποιήσεων, ούτε παραβάσεων, ούτε αλλοιώσεων» συμπλήρωσε ο κ. Πρασσάς, μιλώντας στο Mega. Επισήμανε πως η παραπάνω εργασία του υπαλλήλου δεν μπορεί να αποκλειστεί και θα έχει αμοιβές.

Στην περίπτωση παραβίασης του κανονισμού από τον εργοδότη, ο εργαζόμενος μπορεί να προβεί σε ανώνυμη καταγγελία και να υπάρξει έλεγχος. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Πρασσάς, το πρόστιμο είναι πολύ μεγάλο, φθάνει τις 10.000 ευρώ.

«Βέβαια, οι διαδικασίες ελέγχων δεν είναι τόσο ισχυρές, υπάρχει έλλειψη στον ΣΕΠΕ», τόνισε, ωστόσο πρόσθεσε ότι «υπάρχει η πρώτη εικόνα από πρόστιμα».

Ο κ. Πρασσάς δήλωσε πως σύντομα θα εφαρμοστεί η ψηφιακή κάρτα σε όλες τις επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων του επισιτισμού, του τουρισμού, σε βιομηχανίες και στα εμπορικά κέντρα.

Ο κ. Πρασσάς τόνισε, ολοκληρώνοντας, πως με την χρήση της κάρτας εργασίας αυτόματα αυξάνεται η πραγματική αποτύπωση των αδειών του εργαζομένου καθώς δεν μπορεί να χορηγηθεί άδεια την ημέρα που ο εργαζόμενος έχει «χτυπήσει» την κάρτα.

«Η αποζημίωση της αδείας στην περίπτωση μη χορήγησης είναι μεγαλύτερη από τον μισθό» προσέθεσε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ