Νέα
 • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
 • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

10 θέσεις εργασίας με μειωμένο στρες και ετήσιο μισθό άνω των 100.000 δολαρίων

Πηγή: AP

Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στην απόδοση ενός ατόμου στο χώρο εργασίας. Για κάποιους, το ύψος του μισθού τους αποτελεί το βασικό κίνητρο. Για άλλους το κάνουν καλά τη δουλειά που έχουν αναλάβει. Για το 35% των εργαζομένων, το άγχος ή η εξουθένωση έχουν σημαντική επίδραση στην απόδοσή τους, σύμφωνα με έρευνα του Joblist, με τη συμμετοχή 18.911 ατόμων που αναζητούσαν εργασία στο τρίτο τρίμηνο του 2022.

Το Δίκτυο Επαγγελματικής Πληροφόρησης του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, ή O*NET, συνέταξε μια λίστα με σχεδόν 900 επαγγέλματα και τα κατέταξε με βάση το επίπεδο άγχους. 

Ακολουθούν 10 θέσεις εργασίας στη λίστα που πληρώνουν μέσο ετήσιο μισθό άνω των 100.000 δολαρίων και έχουν σχετικά χαμηλό επίπεδο στρες (όλες έχουν επίπεδο μικρότερο από 70 στα 100), συμπεριλαμβανομένων των μέσων ετήσιων μισθών και των απαιτήσεων που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

«Αυτές δεν είναι θέσεις εργασίας χωρίς άγχος», λέει η Sinem Buber, επικεφαλής οικονομολόγος στο ZipRecruiter. «Αυτές είναι λιγότερο αγχωτικές δουλειές σε σύγκριση με δουλειές όπως οι γιατροί, που έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη ζωή».

 • Επιστήμονας Υλικών

Οι επιστήμονες υλικών μελετούν, ερευνούν τρόπους συνδυασμού και αντοχής και πειραματίζονται σε υλικά όπως μέταλλα, κράματα, καουτσούκ, κεραμικά και γυαλί. Οι περισσότερες από αυτές τις θέσεις απαιτούν πτυχίο, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό και εμπειρία.

Μέσος ετήσιος μισθός: 100.090 δολάρια

 • Αναλυτές δεδομένων

Αυτοί οι αναλυτές λαμβάνουν υπόψη τα επιχειρηματικά, χρηματοοικονομικά και οικονομικά δεδομένα, δημιουργούν αναφορές για στελέχη και ενδιαφερόμενους φορείς και προτείνουν τη λήψη σχετικών μέτρων για λογαριασμό της επιχείρησης. Οι περισσότερες από αυτές τις θέσεις απαιτούν πτυχίο πανεπιστημίου και κάποια εμπειρία που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Μέσος ετήσιος μισθός: 100.910 δολάρια

 • Επιστήμονας ή τεχνολόγος τηλεπισκόπησης

Αυτοί οι επιστήμονες αναλύουν δεδομένα που συλλέγονται από αεροσκάφη ή δορυφόρους, για παράδειγμα, για να λύσουν προβλήματα σε τομείς όπως ο πολεοδομικός σχεδιασμός, η εσωτερική ασφάλεια και η διαχείριση φυσικών πόρων. Οι περισσότερες θέσεις απαιτούν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, καθώς και εμπειρία.

Μέσος ετήσιος μισθός: 104.100 δολάρια.

 • Καθηγητής Οικονομικών

Οι καθηγητές Οικονομικών διδάσκουν σε μεταπτυχιακούς ή προπτυχιακούς φοιτητές θέματα όπως η θεωρία των τιμών και η μικροοικονομία. Προετοιμάζουν υλικό μαθημάτων, δίνουν διαλέξεις και βαθμολογούν εργασίες για το σπίτι. Πολλές από αυτές τις θέσεις απαιτούν πτυχίο και εμπειρία.

Μέσος ετήσιος μισθός: 104.940 δολάρια

 • Χημικός μηχανικός

Οι χημικοί μηχανικοί σχεδιάζουν εξοπλισμό χημικών εργοστασίων και μελετούν τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία προϊόντων όπως αέριο, πλαστικό και τσιμέντο, συμπεριλαμβανομένων διαδικασιών που χρησιμοποιούνται για να κρατούν τους ασφαλείς τους ανθρώπους που εργάζονται σε κοντινή απόσταση από χημικές αντιδράσεις. Αυτή η θέση απαιτεί συχνά πτυχίο και σχετική εργασιακή εμπειρία.

Μέσος ετήσιος μισθός: 105.550 δολάρια

 • Οικονομολόγος του περιβάλλοντος 

Αυτοί οι οικονομολόγοι διεξάγουν έρευνα για θέματα όπως η χρήση εναλλακτικών καυσίμων, γράφουν ακαδημαϊκά άρθρα για οικονομικές προβλέψεις και αξιολογούν το κόστος και τα οφέλη των πολιτικών και των κανονισμών που επηρεάζουν το περιβάλλον. Οι περισσότερες από αυτές τις θέσεις απαιτούν μεταπτυχιακό, διδακτορικό, καθώς και εργασιακή εμπειρία.

Μέσος ετήσιος μισθός: 105.630 δολάρια

 • Μαθηματικός

Οι μαθηματικοί εφαρμόζουν μαθηματικές θεωρίες για την επίλυση προβλημάτων στις επιχειρήσεις, τη μηχανική και τις επιστήμες, διεξάγουν έρευνα στην άλγεβρα, τη γεωμετρία, τις πιθανότητες κ.λπ. και γράφουν αναφορές για τα ευρήματά τους. Αυτή η θέση απαιτεί συχνά σχετικό μεταπτυχιακό δίπλωμα, διδακτορικό και σχετική εργασιακή εμπειρία.

Μέσος ετήσιος μισθός: 108.100 δολάρια

 • Ειδικός αναβάθμισης εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών εκτάσεων και υπεύθυνος τοποθεσίας

Αυτοί οι ειδικοί σχεδιάζουν και επιβλέπουν τον καθαρισμό και την ανάπλαση της μολυσμένης γης. Εντοπίζουν τις πηγές μόλυνσης και συντονίζουν τον επιτόπιο καθαρισμό που διασφαλίζει τη συμμόρφωση με την περιβαλλοντική νομοθεσία και τα πρότυπα. Πολλές από αυτές τις θέσεις εργασίας απαιτούν πτυχίο και εργασιακή εμπειρία.

Μέσος ετήσιος μισθός: 124.650 δολάρια

 • Ειδικός υδάτινων πόρων

Αυτοί οι ειδικοί σχεδιάζουν και βοηθούν στην υλοποίηση προγραμμάτων που σχετίζονται με την παροχή, την ποιότητα και τη ρύθμιση του νερού. Οι περισσότερες από αυτές τις θέσεις απαιτούν πτυχίο πανεπιστημίου και εμπειρία στον τομέα.

Μέσος ετήσιος μισθός: 137.900 δολάρια

 • Φυσικός

Οι φυσικοί διεξάγουν έρευνα σχετικά με φυσικά φαινόμενα, αναλύουν την έρευνά τους, αξιολογούν τα δεδομένα και αναπτύσσουν θεωρίες με βάση τα ευρήματά τους. Οι περισσότερες από αυτές τις θέσεις απαιτούν πτυχίο, όπως μεταπτυχιακό ή διδακτορικό και εκτενή εμπειρία στον τομέα.

Μέσος ετήσιος μισθός: 152.430 δολάρια

Σύμφωνα με την έρευνα, κάποιοι παράγοντες που καθιστούν αυτές τις θέσεις εργασίας λιγότερο αγχωτικές είναι ότι αρκετές από αυτές δεν έχουν να κάνουν με πελάτες, αυστηρές προθεσμίες και ανταγωνισμό.

Με πληροφορίες από CNBC
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ