Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΔΥΠΑ: Συνεργασία με Junior Achievement Greece για εκπαιδευτικούς

ΔΥΠΑ

Επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτικών σε θέματα επιχειρηματικότητας (train the trainers course) υλοποιεί η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον εκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Junior Achievement Greece (JA Greece).

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής ξεκίνησε τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 16/12/2022.

Η συνεργασία αφορά την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών των δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης της ΔΥΠΑ σε θέματα επιχειρηματικότητας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το επιμορφωτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο να προαγάγει την καινοτόμο σκέψη, την επιχειρηματικότητα και την πρακτική εφαρμογή των βασικών εννοιών των οικονομικών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελείται από δύο άξονες:

α) εκπαίδευση εκπαιδευτικών σε θέματα επιχειρηματικότητας και

β) παράλληλη εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος, με την ονομασία «V-Company» («Εικονική Επιχείρηση») στους μαθητές/καταρτιζόμενους των δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης της ΔΥΠΑ.

Πραγματοποιείται μέσω:

α) σύγχρονης (on line) εκπαίδευσης: ένα webinar διάρκειας 1-2 ωρών/εβδομάδα. Τα webinars πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα και μαγνητοσκοπούνται, ώστε να είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα για όσους/όσες δεν τα παρακολούθησαν online και

β) ασύγχρονης εκπαίδευσης: μέσω ψηφιακής πλατφόρμας.

Στο πλαίσιο του δεύτερου άξονα του προγράμματος, 400 μαθητές των ΕΠΑΣ και 300 σπουδαστές των ΙΕΚ όλων των ειδικοτήτων θα εκπαιδευτούν στη δημιουργία εικονικής επιχείρησης. Οι ομάδες εκπαιδευομένων των σχολών ΕΠΑΣ Μαθητείας και σπουδαστών των ΙΕΚ της ΔΥΠΑ θα λάβουν μέρος, κατά τη φετινή χρονιά, στις εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνει ο Οργανισμός J.A. Greece στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρουσιάσουν το προϊόν/υπηρεσία τους και θα αξιολογηθούν με βάση την καινοτομία του, τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο και την εμφάνιση του περιπτέρου τους.

Υποβολή αιτήσεων: https://jagreece.org/programs/v-company/.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ