Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

e-ΕΦΚΑ για εργάτες γης: Δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας

Η δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας παρέχεται ισότιμα πλέον και στους απασχολούμενους ως εργάτες γης, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν υψηλότερες συνταξιοδοτικές παροχές στο πέρας του ασφαλιστικού βίου τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ.

   Για τον λόγο αυτό, τέθηκε σε λειτουργία στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα (https://www.efka.gov.gr/el/eisphores-ergaton-ges-phorologikes-bebaioseis-ekkathariseon-epiloge-asphalistikes-kategorias), μέσω της οποίας, οι αποκλειστικά απασχολούμενοι ως εργάτες γης μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική κατηγορία, στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν.

 Ειδικότερα, η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας αφορά τόσο στα έτη 2020-2022, όσο και στο τρέχον έτος 2023, υπό την προϋπόθεση ότι συνεχίζουν να απασχολούνται ως εργάτες γης.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση:

  • Η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας δηλώνεται για τους κλάδους κύριας ασφάλισης και ισχύει για όλο το έτος.
  • Η προθεσμία υποβολής της αίτησης-δήλωσης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας έχει καταληκτική ημερομηνία την 31η/3/2023.
  • Ασφαλισμένοι που δεν θα υποβάλλουν αίτηση-δήλωση επιλογής κατηγορίας, θα ενταχθούν στην πρώτη ασφαλιστική κατηγορία αγροτών.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υποβάλουν το αίτημά τους, ακολουθούν την εξής διαδρομή, μέσω του www.efka.gov.gr, (Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες: Ενότητα Αγρότες → Επιλογή Ασφαλιστικής Κατηγορίας Εργατών Γης, https://www.efka.gov.gr/el/eisphores-ergaton-ges-phorologikes-bebaioseis-ekkathariseon-epiloge-asphalistikes-kategorias).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ