Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurostat: «Πρωταθλήτρια» Ευρώπης η Ελλάδα στην υπερεργασία - Πόσοι εργάζονται πάνω από 48 ώρες

Oι Ελληνες δουλεύουν περισσότερο από τους άλλους Ευρωπαίους, όπως προκύπτει από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το 13% των Ελλήνων εργάζονταν πάρα πολλές ώρες το 2022, συγκεκριμένα 49 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, όπου το αντίστοιχο μέσο ποσοστό ήταν σχεδόν το μισό (7%).

Τρεις στους δέκα αυτοαπασχολούμενους στην ΕΕ δήλωσαν ότι εργάζονταν τόσο μεγάλα ωράρια, ενώ από τους εργαζόμενους μόνο το 4% είχε αντίστοιχο ωράριο.

Επιπλέον, η υπερεργασία ήταν πιο συνηθισμένη μεταξύ των εξειδικευμένων εργατών στη γεωργία, τα δάση και την αλιεία (το 28% του συνολικού αριθμού τους), των μάνατζερ (24%), ενώ αντίθετα στις άλλες μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες το σχετικό ποσοστό ήταν μικρότερο από 8%.

Πέραν της Ελλάδας, μακρά ωράρια εργασίας είχαν οι Γάλλοι και οι Κύπριοι (το 10%), ενώ Βούλγαροι, Λετονοί και Λιθουανοί είχαν το χαμηλότερο ποσοστό (1%).

ωρες εργασίας, Eurostat
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ