Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΥΠΑ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη διαδικτυακή ευρωπαϊκή "Ημέρα Καριέρας""

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικτυακή ευρωπαϊκή "Ημέρα Καριέρας" Τουρισμού, Work in Greece – Fiλoξeniα, που διοργάνωσε για πρώτη φορά η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σήμερα 7 Φεβρουαρίου, μέσω του Εθνικού Γραφείου Συντονισμού EURES. 

Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 200 επιχειρήσεις πάνω από 1.300 θέσεις εργασίας, αποτελεί μια ακόμη καινοτόμο δράση της ΔΥΠΑ, που αποσκοπεί στο να φέρει κοντά Έλληνες και ευρωπαίους πολίτες που αναζητούν εργασία, με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, τη φιλοξενία και την εστίαση και ψάχνουν κατάλληλο προσωπικό για θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα.

Η συμμετοχή ξεπέρασε τους 1.000 ενδιαφερόμενους από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να αποστείλουν το βιογραφικό τους και να πραγματοποιήσουν on-line συνεντεύξεις με στελέχη εταιρειών, που αναζητούν ιδανικούς υποψήφιους για την τουριστική περίοδο 2024, σε όλες τις συναφείς με τον τουρισμό ειδικότητες.

Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: "Η διαδικτυακή ευρωπαϊκή Ημέρα Καριέρας Τουρισμού της ΔΥΠΑ έρχεται ως συνέχεια των εκδηλώσεων "Ημέρα Καριέρας" που διοργανώνουμε σε όλη την Ελλάδα με εντυπωσιακή ανταπόκριση πολιτών και επιχειρήσεων. Σχεδιάσαμε τη νέα αυτή καινοτόμο δράση σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εργασίας, με συγκεκριμένα και στοχευμένα χαρακτηριστικά. Αρχικά, την ανταπόκριση στις ανάγκες των τουριστικών επιχειρήσεων που δηλώνουν δυσκολία εύρεσης εξειδικευμένου και κατάλληλα καταρτισμένου προσωπικού. Παράλληλα, τη διευκόλυνση των πολιτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν σε συναφή με τον τουριστικό κλάδο επαγγέλματα, καθώς και των Ελλήνων expats που αναζητούν ευκαιρίες για να επιστρέψουν και να εργαστούν στη χώρα μας. Οι πρωτοβουλίες που υλοποιούμε έχουν διττό στόχο. Να παρέχουμε στους πολίτες όλα τα εργαλεία που θα τους διευκολύνουν να ενταχθούν σε θέσεις εργασίας αντίστοιχες με τις επαγγελματικές επιδιώξεις τους και να στηρίξουμε τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας στην αναπτυξιακή πορεία του".

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ